3 redenen waarom je moet kiezen voor een elektrische auto

Wil je zo snel mogelijk efficiënt de weg op? Kies dan voor een elektrische auto. In eerste instantie heeft een elektrische auto een financieel voordeel ten opzichte van een reguliere brandstofauto. Ook heeft een elektrische auto minder onderhoud nodig, aangezien de auto minder bewegende onderdelen heeft en dit zorgt voor minder slijtage.

  1. Een elektrische auto is een natuurvriendelijke auto

Wil je een steentje bijdrage aan het milieu? Kies dan voor een elektrische auto. Het grootste verschil met een traditionele auto is dat een elektrische auto geen CO2 uitstoot. Ook worden er geen fossiele brandstoffen gebruikt en er is geen vervuilende uitstoot. Het is wel belangrijk om goed te kijken met welke type stroom je de wagen oplaadt. Hoe groener de stroom is, hoe natuurvriendelijker de auto is. Dus kom snel een elektrische auto leasen!

  1. Je hoort de auto bijna niet rijden

Heb je wel eens een elektrische auto zien rijden? Dan is het je vast opgevallen dat de auto erg stil is. Dit komt omdat een traditionele auto met een verbrandingsmotor werkt op gecontroleerde ontploffingen. Dit is de reden wat het geluid veroorzaakt. Sommige elektrische auto’s hebben een aparte claxon voor voetgangers, want het komt vaak genoeg voor dat zij de auto niet horen aankomen. Denk daar dus goed om!

  1. Lagere kosten voor gebruik en onderhoud

Een elektrische motor heeft veel minder bewegende delen dan een verbrandingsmotor. Dit zorgt ervoor dat de elektrische auto veel minder slijtage heeft. Daarnaast hoef je ook geen rekening te houden met het verversen van de olie en zijn er weinig onderhoudsbeurten vereist. Het enige wat je eventueel af en toe moet vervangen zijn de banden, aangezien een elektrische auto meer weegt en een hoge motorkoppel hebben. Wil jij ook een Tesla model 3 leasen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.