5 plekken om te bezoeken tijdens een dagje Lemmer

Tussen het IJsselmeer en de Friese Meren. Daar ligt het prachtige Lemmer. Een fantastisch vakantiegebied en een waar walhalla voor de watersportliefhebber. Maar wat kun je allemaal in deze stad doen? Wij vertellen het je in deze blog!

Oude bezienswaardigheden

Oude gemalen en sluizen. Lemmer is echt een waterstad. Het Woudagemaal werd in 1920 gebouwd en is vandaag de dag een bekend UNESCO-monument. Daarnaast vind je in de stad ook de historische Lemstersluis. Naast de sluis vind je hier ook een diensthuis en twee andere woningen. Het geheel is tussen 1884 en 1887 gebouwd. Vanuit deze bijzonder plek heb je ook goed zicht op de Vuurtoren.

Bijzondere musea

Lemmer houdt van cultuur. Om die reden biedt deze Friese plaats het podium aan twee interessante musea. Zo kunnen watersporters hun hart ophalen in het Duikmuseum aan de Kadijk. Hier leer je alles over de geschiedenis van de activiteit. Ook krijg je een collectie van primitieve én moderne uitrustingen te zien. Houd je meer van motorrijden? Bezoek dan iets verderop het Indian Motorcycle Museum.

Terrasjes aan het water

Een dagje uitje is niet compleet zonder een heerlijk hapje of een drankje. Dat weten ze in Lemmer als geen ander. Schuif daarom gezellig aan bij één van de terrassen aan het water. Bij Beachclub Lemmer heb je bijvoorbeeld een prachtig uitzicht op het IJsselmeer. Houd je daarnaast van scheepvaart? Neem dan plaats bij de Eerste Aanleg bij jachthaven Tacozijl. Je bevindt je dan bij de verbinding tussen Lemmer en de Grote Brekken.

Strand aan het IJsselmeer

Misschien zou je het niet meteen verwachten, maar Lemmer heeft een eigen strand. Niet aan de Noordzee, maar aan het IJsselmeer. Met zijn grote oppervlakte, herbergt dit stuk grond jaarlijks grote evenementen zoals: Skûtsjesilen en Ahoy. In de zomer is het echter de tijd voor de zonaanbidders. Laat je lekker bruin bakken en zie hoe de zon langzaam in het water zakt.

Het IJsselmeer en de Meren

Het water heeft een onweerstaanbare aantrekkingskracht. Op het IJsselmeer vind je dan ook talloze zeiljachten en andere pleziervaartuigen. Ook de Friese Meren rondom Lemmer worden vaak door watersporters bezocht. Wil je graag voor één of meerdere dagen een zeilboot huren? Dan kan dat bij Enjoy Sailing. Je vindt dit verhuurbedrijf aan de Zilverplevier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.