5 tips om meer uit je kledingbudget te halen

Shoppen is leuk, maar je portemonnee kent grenzen. Om meer uit je budget te halen, staat hieronder een aantal tips:

1. Kortingscodes

Voordat je online gaat shoppen, kun je kijken welke webshops kortingen hebben op E-kortingscode.nl. Ben je al bezig met afrekenen? Dan wil je ook niet dat je voordeel mist en kun je eerst altijd even of er een actieve kortingscode bestaat van de site, voordat je afrekent. Dus stel dat je op het punt staat een paar schoenen af te rekenen bij Zalando, dan kijk je voor de zekerheid nog even of er een actieve actiecode bestaat van deze site.

2. Koop tweedehands kleding

Tweedehands kleding kopen is helemaal niet zo’n raar idee. Je wast je aankoop één keer en het kledingstuk is helemaal schoon en van jou. Bij vlooienmarkten zoals de IJ-Hallen in Amsterdam, online platforms, zoals United Wardrobe en Marktplaats, tweedehands-kledingzaken of kringloopwinkels. Je vindt er de meest originele dingen, die vaak nog in goede staat zijn. Nog een voordeel: gebruikte kleding kopen is minder belastend voor het milieu dan nieuwe kleding kopen, omdat er onder andere geen nieuwe grondstoffen worden gebruikt, geen machines hoeven te draaien en er minder transport voor nodig is.

3. Koop in de sale

Hierbij zal je geduld even op de proef worden gesteld, maar het geeft toch altijd een goed gevoel als je een superleuk koopje hebt gescoord. Het risico met wachten op de sale is wel dat jouw maat of een item misschien is uitverkocht, maar kortingen kunnen wel heel hoog oplopen. Wees er in ieder geval vroeg bij in de sale!

4. Nieuwsbrieven

Als je ervoor zorgt dat je geabonneerd bent op de nieuwsbrieven van jouw favoriete winkels, heb je ook minder kans om voordeel te missen. Als je wilt voorkomen dat je hele inbox een chaos wordt, kun je ook een aparte map aanmaken voor nieuwsbrieven en de regel maken dat mails van bepaalde afzenders in die map terecht kopen. Tevens kun je aan de onderkant van de nieuwsbrieven vaak klikken op “Afmelden” of “Voorkeuren aanpassen” en er bijvoorbeeld voor kiezen om wekelijks één mail te ontvangen i.p.v. dagelijks.

5. Verkoop kleding die je nooit meer draagt

Door kleding (en andere spullen) te verkopen die je nooit meer gebruikt, heb je meer geld om te besteden aan nieuwe kleding. Dit kun je online doen op United Wardrobe, Marktplaats of Facebook. Bovendien kun je afdankertjes ook verkopen op een vlooienmarkt. Zo maak je anderen blij met wat jou niet langer blij maakt, draag je een steentje bij aan een beter milieu en creëer je ruimte in je kast. Het is ook nog eens erg gezellig, als je je kraam of plaats deelt met een vriendin en wat muziek, eten en drinken meeneemt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.