5 Tips voor een low-budget bruiloft

Er wordt wel eens verwezen naar bruiloften als de mooiste dag van iemands leven. Je wilt er alles aan doen om de dag helemaal goed voor elkaar te hebben, want het is ook een ontzettend bijzondere dag. Niet iedereen heeft alleen de zin of de middelen om er een fortuin doorheen de jagen. Daarom staan hier nuttige tips om er een geweldige dag van te maken, zonder dat je hele spaarrekening leeg hoeft.

Ringen

Het is belangrijk dat je trouwring van goede kwaliteit is. Je wilt hem immers wel je hele leven dragen, zonder dat hij slijt. Het is daarom handig om na te gaan waar de beste prijs-kwaliteitsverhouding bestaat.

Feestruimte

Je hoeft geen dure zaal af te huren om een mooi feestje neer te zetten. Het feest kan bijvoorbeeld ook plaatsvinden in een schuur die je om kunt toveren met doeken of schermen tot sfeervolle ruimte. Ook een tuin kan in de zomer als geschikte locatie dienen.

Catering

Als je voor een grote groep de hapjes en drankjes moet verzorgen, is dat geen kleine klus. Een cateringbedrijf inhuren kost veel geld, maar je zou ook aan bekenden, die het leuk vinden om te koken of bakken, kunnen vragen of zij iets willen maken. De ene maakt de taart, de andere de hapjes, enzovoorts. Vele handen maken licht werk. Uiteraard kun je deze mensen een vergoeding geven voor de inkopen en de moeite. Dit zal waarschijnlijk lager uitvallen dan bij bedrijven. Je zou er ook voor kunnen kiezen om het diner wel te laten verzorgen door een bedrijf. Dit is immers wel een hele grote taak.

Muziek

Vraag verschillende bekenden of ze een uurtje muziek willen maken, draaien of zingen. Veel mensen vinden dit leuk om te doen. Je kunt hen ook bedanken met een kleine vergoeding, wat wederom goedkoper is dan een onbekende DJ, zanger of band inhuren.

Bruidskleding

Het is best wel zonde dat veel bruidskleding vaak maar een keer wordt gedragen en vervolgens op zolder belandt. Sommige mensen verkopen daarom hun gebruikte trouwjurk of -pak weer aan degene waar ze hem hebben gekocht. Deze kleding kan dan weer worden gekocht tegen een lagere prijs dan nieuwe items. Ook bestaan er low-budgetwinkels die gespecialiseerd zijn in goedkope trouwjurken, pakken en accessoires. Anastasi kan zelfs trouwjurken van kwaliteit op maat maken voor veel lagere prijzen dan andere winkels. Bovendien bestaan er ook zaken die volledig gespecialiseerd zijn in tweedehands bruidskleding, wat ook voordelig is.

Kortom, een mooie dag neerzetten hoeft niet duur te zijn met deze tips.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.