Aandacht voor je CV ketel

De centrale verwarming ketel is het deel van de installatie dat het water verwarmt dat naar de radiatoren stroomt. De meeste ketels in Nederland werken op aardgas hoewel er ook nog wel ketels zijn die op aardolie of hout werken. Als een ketel slecht is geplaatst of onderhouden kan de ketel koolstofmonoxide lekken. Dit is een product van onvolledige verbranding. Koolstofmonoxide is zeer giftig, kleurloos en reukloos.

Onderhoud

Jaarlijks komen tussen de 5 en 12 mensen om in hun eigen huis door koolmonoxidevergiftiging door een onjuist geplaatste of slecht onderhouden ketel. Moderne ketels nemen het probleem grotendeels weg maar door slechte plaatsing zijn er nog steeds CV ketels die lekken. Het is dus erg belangrijk om de ketel regelmatig te laten controleren en onderhouden.

Kies de juiste ketel

Oké, dan ben je zover dat je weet wat zo’n ketel doet en hoe deze onderhouden moet worden, moet je ook nog eens kiezen uit een soort CV ketel. Er zijn namelijk vele soorten CV ketels. Voor elk huis is er een ketel beschikbaar die bij u past. Zo zijn er conventionele, combi en HR-ketels. Elk zijn eigen voordelen maar ook prijs. Daarnaast hebben verschillende ketels verschillende capaciteiten. Hoe groot is uw huis? Ten slotte zijn er verschillen in garantie en het zo belangrijke onderhoud.

De conventionele ketel
De conventionele ketel is de ketel die in de meeste huizen te vinden is. Als u een conventionele ketel in uw huis hebt let dan goed op de ouderdom en vervang deze op tijd.

De combiketel
De combiketel is een geiser en boiler in één. De combiketel zorgt voor zowel het warme water als de verwarming. Dit toestel is dus erg handig om ruimte te besparen.

De hr-ketel
De hoog rendement-ketel of (hr)-ketel is een toestel dat efficiënt omgaat met het gas en daarom vele euro’s kan besparen op de energierekening. Een groot gedeelte van de energierekening is namelijk de kosten van het gas. De meeste aanbieders bieden namelijk een variabele gasprijs die gekoppeld is aan de olieprijzen.

Een ketel is een belangrijk onderdeel van uw huis. De verwarmingsinstallatie is een grote kostenpost als u deze moet vervangen. Voor elk budget is er een ketel. Wees goed voorbereid en kies de ketel die bij uw huis en uw budget past.

Ben je op zoek naar een goede en betrouwbare CV installateur in de buurt van Rotterdam? Slotboom Installatie Techniek Rotterdam is al meer dan 25 jaar specialist in centrale verwarming! Voor installatie en onderhoud van uw cv, maar ook voor ventilatie en lood- en zinkwerk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.