Alles over het afsluiten van een internetabonnement

Met het juiste internet abonnement dat past bij jouw wensen en behoeften kun je een hoop geld besparen. Die besparing kan jaarlijks zelfs oplopen tot wel honderden euro’s! Er zijn verschillende soorten internet abonnementen mogelijk. Benieuwd welk type abonnement bij jou past? Hieronder bespreken we de verschillende soorten internetabonnementen er zijn, zowel voor thuis als voor je smartphone.

Verschillende type internetabonnementen

Wil je alleen internet afsluiten? Dan raden wij aan om te kiezen voor een internet only abonnement. Dit betekent dat er alleen internet wordt afgenomen, dus geen televisie of bellen voor thuis. Maak je wel gebruik van een tv en/of een vaste telefoon? Dan kun je beter een alles-in-één pakket overwegen. In dit type pakketten zit zowel internet, tv als vast bellen inbegrepen. Op deze manier gebruik je één provider voor alle onderdelen in huis.

Alleen internet afsluiten

Wil je uitsluitend een abonnement om te kunnen internetten thuis? Ga dan voor een een internet only abonnement waarbij je enkel voor het internet betaalt. Je krijgt vaak volop extra’s aangeboden, zoals extra MB’s of een welkomstgeschenk. Iedere aanbieder heeft zijn eigen dienst en service voor je beschikbaar en geeft extra’s op zijn eigen manier.

Verschillende soorten internetverbindingen

Je moet rekening houden met een aantal dingen wanneer je een nieuw internetabonnement afsluit. Denk aan het type internetverbinding. Er zijn drie soorten internetverbindingen, we lichten ze elk hieronder toe:

Alleen internet glasvezel: dit is de snelste internetverbinding van het moment. Met deze verbinding kun je probleemloos streamen, gamen en downloaden met een gemiddelde internetsnelheid die kan oplopen tot de 500 mb’s per seconde. Dit type internetverbinding past bij mensen die intensief het internet gebruiken, zoals gamers.

Alleen internet ADSL: ben je een gemiddelde internetverbruiker? Dan is dit type verbinding een goede keuze. Deze internetverbinding past perfect bij mensen die beperkt van het internet gebruik maken. Onder een gemiddelde verbruiker verstaan we iemand die alleen de mail leest en op het internet surft. Dus niet iemand die uitbundig data gaat downloaden, streamen of gamen.

Alleen internet via de kabel: dit is de meest eenvoudige internetverbinding. Bij internet via de kabel is de televisie altijd onderdeel van het pakket. Wil je geen televisie, maar enkel internet? Dan adviseren je om te kiezen voor een ADSL of glasvezel verbinding, afhankelijk van de hoeveelheid (en snelheid) internet je wenst te gebruiken.

Welke mobiele internetabonnementen zijn er?

Ben je niet op zoek naar vast internet voor thuis, maar wil je graag een mobiel internetabonnement afsluiten? Dan heb je de keuze uit twee soorten abonnementen: een sim only abonnement of een mobiel abonnement. We lichten beide soorten abonnementen hieronder kort toe.

Mobiel abonnement: Bij een mobiel abonnement betaal je voor een bundel met een nieuw toestel. Je krijgt een toestel van de provider met een bundel naar keuze. Je beslist zelf hoeveel internetgebruik, belminuten en sms’jes je per maand wilt. In principe betaal je elke maand een vast bedrag voor deze bundel en het toestel. Zie dit type abonnement als een soort lening, waarbij je voor een periode van meestal één of twee jaar iedere maand een deel van de smartphone afbetaald.

Sim only abonnement: Bij een sim only betaal je enkel voor de bundel en krijg je in tegenstelling tot een mobielabonnement geen nieuw toestel. Vaak is deze variant een stuk goedkoper en flexibeler. Je hoeft namelijk niet aan een één-jarig of tweejarig contract vast te zitten, maar kunt er ook voor kiezen om maandelijks op te zeggen.

Heb je hulp of advies nodig bij het kiezen van een geschikt abonnement? Wij hebben altijd een geschikt abonnement voor je in de aanbieding, die past bij jouw situatie en behoeften!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.