Auto reinigen met goede middelen

Een auto is één van de belangrijkste vervoersmiddelen die er bestaat. Begin 2019 telde Nederland ruim 12,5 miljoen voertuigen denk hierbij aan auto’s, bestelbussen, vrachtwagens, speciale voertuigen en bussen. Al deze voertuigen moeten goed onderhouden worden en af en toe ook eens netjes worden schoongemaakt. Je kunt eenvoudig zelf je eigen auto reinigen met allerlei schoonmaakmiddelen die vandaag de dag zowel online- als offline verkrijgbaar zijn.

Buitenkant auto poetsen

Of je nu in een auto van de zaak rijdt met daarop reclame van het bedrijf of in je eigen bolide. Het is een feit dat een schone en blinkende auto er netter uitziet. Er zijn twee opties als het gaat om het schoonmaken van de auto.

Optie 1: Je rijdt met je auto door een van de vele wasstraten die we in Nederland hebben. Ook bij jou om de hoek is vast en zeker een wasstraat te vinden. Het werkt heel snel en gemakkelijk, je kunt kiezen uit een aantal reinigingsopties en betaalt hiervoor een bepaald bedrag. Vervolgens zet je de auto in z’n vrij en kunt u relaxed achterover gaan zitten. Drie minuten later rij je de wasstraat uit en is de auto weer spik en span.

Optie 2: Je koopt een aantal poetsmiddelen en gaat zelf de auto schoonmaken. Hiervoor heb je ook niet veel nodig. Wanneer u in bezit bent van een emmer met water of een tuinslang, autopoets of wax en een velgenreiniger, komt u een heel eind. Als eerste spuit je de auto nat met de tuinslang. Vervolgens wring je een oude doek of spons in een sopje water met autopoets en brengt het aan op de auto. Gedurende aantal minuten goed poetsen, laten intrekken en uitspoelen. Je kunt na afloop ook nog de auto drogen met een microvezel doek.

Interieur auto schoonmaken

Nu de buitenkant grondig gepoetst is kan de binnenkant niet achterblijven natuurlijk. Benodigdheden voor het schoonmaken van het interieur zijn een stofzuiger, vochtige doekjes en een doekje. Je kunt het beste beginnen met de het schoonzuigen van al het vuil in de auto. Tip: haal eerst de automatten eruit, zodat je de onderkant goed kan schoonmaken! Klop de matten uit tegen een muur of paal, hierdoor gaat er al veel vuil vanaf. Na het stofzuigen kun je met de vochtige doekjes het dashboard, het middelconsole, ramen en deur schoonmaken. Hierna even drogen met een doekje en klaar alweer. Binnen 20 minuten is de auto ook van binnen weer als nieuw!

Auto inwendig reinigen

Eerst heb je de buitenkant van de auto schoongemaakt en vervolgens heb je het interieur onder handen genomen. Dan is het nu tijd dat je het belangrijkste van de auto niet gaat vergeten. Niet iedereen is zich ervan bewust, maar een motor van de auto kan ook inwendig vervuild raken. Dieselmotoren hebben door steeds strengere milieu eisen een EGR-klep en roetfilter en deze kunnen na verloop van de tijd vuil worden met koolaanslag en andere vuilresten. Deze inwendige vervuiling is de oorzaak van veel motorstoringen en andere klachten. Zorg daarom altijd dat u niet vergeet het  brandstofsysteem en bijvoorbeeld ook het roetfilter reinigen. Dit voorkomt en verhelpt namelijk een hoop problemen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.