Gemakkelijk een autoverzekering afsluiten, ook in het weekend!

Nieuwe auto, wat moet je regelen?

Ben jij van plan om een nieuwe auto te kopen? Dan heb je ook een verzekering nodig. Tegenwoordig kan je dit soort zaken gemakkelijk online regelen. Dat is maar goed ook, want zodra de auto geregistreerd staat op jouw naam heb je ook een verplichting om hiervoor verzekerd te zijn. Maar wat nou als je de auto op zaterdag of zondag aanschaft? Ook dan is het mogelijk om een verzekering af te sluiten.

WA-verzekering

Als je de weg op wilt met je nieuwe auto moet je minimaal WA verzekerd zijn. Dit houdt in dat je in ieder geval verzekerd bent voor de schade die je mogelijk bij anderen veroorzaakt. Kies je voor een allrisk of Casco verzekering dan ben je voor alle schade verzekerd, ook voor die van je eigen auto en bijvoorbeeld voor dingen als diefstal of brand. Je kan ook kiezen voor een middenweg, wat bijvoorbeeld WA+ of beperkt Casco genoemd wordt. Hoe weet je nou welke verzekering voor jouw auto de beste keuze is? In het geval van een nieuwe auto en alle auto’s tot 6 jaar oud is de allrisk verzekering de moeite waard. In alle andere gevallen kan je het beste kijken op de website van de verzekeraar voor een overzicht van vergoedingen en welke optie het beste bij jou past.

Verzekeren in het weekend

Wil je een nieuwe auto verzekeren op zaterdag? Geen probleem! Zodra je online je verzekering hebt aangevraagd krijg je vaak meteen al een bevestigingsmail waarin je aanvraag wordt geaccepteerd. Hiermee krijg je een voorlopige dekking tot je aanvraag definitief is. Hoewel dit tot voor een paar jaar geleden nog niet het geval was, kan je nu online ook gewoon je auto verzekeren op zondag. Let wel op, als je aanvraag nog niet geaccepteerd is kan de voorlopige dekking nog worden ingetrokken bij een afwijzing van de aanvraag. Mocht je dan al hebben gereden, heb je dat dus onverzekerd gedaan. Voor de zekerheid kan je wachten tot alles officieel is afgesloten.

Verzekeringen vergelijken

Ten slotte is het handig om gebruik te maken van een onafhankelijke vergelijkingssite. Deze websites zoeken zonder eigenbelang de verzekering die het beste bij jou past en geven eventueel ook persoonlijk advies. Kortom, zo geregeld die verzekering! Geen gedoe meer met het kopen van een auto, zodra deze op jouw naam geregistreerd staat kan je meteen gemakkelijk je verzekering online regelen. Zo geniet je vandaag nog van onbeperkt rijplezier in jouw nieuwe auto!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.