Een bakwagen verkopen – hoe werkt het?

Wellicht wil je een bakwagen verkopen omdat de maat niet meer bij je past (te klein, óf te groot). Misschien stop je helemaal met vervoer en is de wagen overbodig geworden, of is het simpelweg tijd voor een upgrade. Een bakwagen is een wagen waarbij de cabine en laadvloer op één chassis rusten. Dit zorgt ervoor dat er optimaal gebruik gemaakt wordt van de laadruimte. Het is een lichte variant van vrachtvervoer en wordt gebruikt voor het vervoeren van producten, meubels, of andere zware goederen.

Wist je dat… een bakwagen in het Vlaams ook gebruikt wordt om een kruiwagen aan te duiden?

Bakwagen verkopen

Het is zonde om een bakwagen af te schrijven als verloren voertuig, terwijl er volop mogelijkheden zijn om er nog iemand anders blij mee te maken. De prijs waarvoor je een bakwagen kunt verkopen hangt af van verschillende factoren. De staat van het voertuig speelt een grote rol, maar ook de kwaliteit van de banden, hoe oud de bakwagen is en hoeveel laadruimte het heeft.

Ook als het al afgekeurd is, of zelfs kapot, kun je nog steeds een bakwagen verkopen aan een partij die dergelijke wagens opkoopt. Soms krijg je daar nog een hele redelijke prijs voor. Zo ben je van de overbodige boedel af én krijg je er geld voor terug.

Wat gebeurt ermee?

Veel bakwagens worden geëxporteerd naar het buitenland. De eisen die wij in Nederland aan onze voertuigen stellen zijn anders dan wat in andere delen van de wereld gehanteerd wordt. In Oost- en Zuid-Europa hebben ze daarom vaak interesse in tweedehands modellen, maar ook kunnen handelaars een bakwagen verkopen aan partijen in Azië of Afrika. Hier zijn ze ontzettend blij met voertuigen die goed genoeg zijn om goederen te vervoeren. Natuurlijk worden de bakwagens wel van dak tot band nagekeken om ervoor te zorgen dat ze nog veilig in gebruik zijn. Alleen als de wagen echt niet meer veilig gemaakt kan worden, belandt het bij een sloperij, en zelfs dan is er vaak nog wel wat geld voor te krijgen omdat ze de onderdelen weer kunnen gebruiken voor nieuwe voertuigen.

Snelheid

Het is makkelijker dan ooit als je in deze tijd een bakwagen te koop hebt. Er zijn een aantal websites waar je terecht kunt, eigenlijk net als bij persoonsauto’s. Met een uitgebreide beschrijving en een aantal foto’s is er altijd wel iemand geïnteresseerd. Het enige wat je hoeft te doen is een advertentie plaatsen op een aantal websites en wachten tot de reacties binnenstromen.

Opkopers

Er zijn ook een aantal partijen die gespecialiseerd zijn in het opkopen van wagenparken. Dit zijn de mensen met contacten bij exporteurs en sloperijen, die bekijken wat er het beste gedaan kan worden met de bakwagen. Heb je geen zin om veel moeite in de verkoop te stoppen? Dan is dit een goede oplossing.

Er is dus geen enkele reden om te aarzelen bij het verkopen van je overbodige bakwagens, want er zijn volop mogelijkheden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.