Betonlooktegels voor industrieel tintje

Je ziet het steeds vaker; de betonlook tegels. Deze vloertegels zien eruit alsof ze zijn gemaakt van beton, maar dat zijn ze niet. Wel geven ze jouw kamer een robuuste uitstraling. En omdat deze tegels niet echt van beton zijn gemaakt, maar enkel de looks hebben, zitten er vele voordelen aan deze tegels. Nieuwsgierig naar deze voordelen? Lees dan zeker verder.

De betonlook tegels

Als je op zoek bent naar een stoere uitstraling voor jouw woning, kantoor of wat dan ook, maar je kunt of wilt geen echte betonvloer nemen, dan is de betonlook zeker iets voor jou. De keramische betontegels zijn vrij eenvoudig te plaatsen. De tegels zijn zeer maatvast waardoor de tegels met een smalle voeg zijn te leggen.

De klassieke kleur betonkleur kennen we allemaal. De tegels zijn echter in meerdere kleuren te verkrijgen. Denk hierbij aan antraciet, beige, bruin en donkergrijs. Ben je nog niet helemaal overtuigd? Hier zijn nog meer voordelen van de betonlook tegels:

  • Ze hebben een tijdloos design;
  • De tegels verkleuren niet;
  • Te gebruiken met vloerverwarming;
  • De tegels zijn onderhoudsvrij;
  • De tegels zijn krasvrij en duurzaam.

Ook zijn betonlook tegels voor aan de wand te verkrijgen. Deze zijn bijvoorbeeld uiterst geschikt voor in de badkamer. Een groot voordeel hiervan is dat er weinig gevoegd hoeft te worden, wat ook nog eens het onderhoud in de badkamer verminderd.

Betonlook verf

Wanneer je ervoor kiest niet de vloer, maar de muur een betonlook te geven dan is het handig hiervoor speciale verf in huis te halen. Deze kun je gewoon kopen bij een Gamma of Praxis.

De betonlook verf is een stuk dikker dan normale verf en je kunt het een beetje vergelijken met kikkerdril. Doordat het z’n dikke structuur heeft, zorgt de verf voor een mooi effect. Het is echter wel belangrijk dat je meerdere lagen verf aanbrengt en vergeet natuurlijk niet vooraf een hechtprimer aan te brengen. Doordat deze verf zo dik is kun je hiervoor geen roller gebruiken en moet je de muur met een kwast verven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.