Bloggen in 2019, heeft het nog zin?

Heeft het vandaag de dag nog zin om te bloggen? Er zijn talloze bedrijven die marketingbedrijven inhuren om blogjes voor hun te schrijven. Je zou denken dat je nooit opvalt tussen al die miljoenen blogs die er dagelijks worden geschreven, maar niks is minder waar. Zelfs in 2019 is het verstandig om actief te bloggen voor jouw website. Sterker nog: het is zelfs noodzakelijk om te bloggen. Zelfs als startende blogger kun je snel resultaat boeken met jouw blogs.

Een toevoeging voor jouw website (en het leven van anderen)

Lever jij een bepaalde dienst of een bijzonder product en weet je hier de ins en outs van? Probeer dit op een zodanige manier te verwoorden in je blog dat je het: beter, krachtiger en zelfs leuker kunt verwoorden dan jouw concurrenten Hier zit de lezer namelijk op wachten. Je kunt bijvoorbeeld bloggen over bepaalde aspecten van een product of dienst die niet of nauwelijks worden besproken. Een blogje dat is geschreven in de vorm van een marketingpraatje zal opgepakt worden door Google, maar lezers zullen snel afhaken.

Het doel van jouw blog is om gehoord te worden. En natuurlijk het krijgen van meer bezoekers. Jouw blog krijgt -om het even simpel te houden- op twee manieren de aandacht.
1. De lezers – Deze zullen aan het begin misschien wel bestaan uit jouw vrienden, collega’s en kennissen, maar daar kan snel verandering in komen.
2. Google – Jouw blog krijgt bezoekers die zoeken naar het onderwerp waar je over hebt geschreven.

Bezoekers krijgen via Google

Schrijf over onderwerpen waar mensen naar zoeken. Hoe specifieker het onderwerp hoe groter de kans is dat jij snel hoog zult scoren in Google. Vrij logisch want hoe breder jouw onderwerp, hoe meer concurrenten er ook op proberen te ranken.
Dus stel je hebt een blog geschreven in de branche Wonen & inrichting. Maak jouw blog dan specifiek door de titel van je blog specifiek te maken, voorbeeld:

Goed: ”10 tips voor het opruimen van jouw woonkamer”

Fout: ”10 opruimtips”

Benieuwd hoe je teksten moet schrijven die voor Google goed zijn te lezen? Check dan zeker ook even de video hieronder:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.