Brave Ground, Flexa’s kleur van het jaar 2021

Het is zover. Flexa heeft de Kleur van het Jaar 2021 gepresenteerd! En het is geworden: Brave Ground.
Volgens Flexa
“een warme, natuurlijke neutrale kleur met mogelijkheden en stabiliteit”.

Brave Ground, niet zomaar een kleur

Ieder najaar is het een belangrijk moment in de internationale interieurwereld. AkzoNobel, wereldwijd toonaangevend fabrikant van onder andere verfmerk Flexa, lanceert de nieuwe Kleur van het Jaar. AkzoNobel gaat hiervoor zeker niet over één nacht ijs. Maanden van onderzoek gaat aan de bekendmaking vooraf. Er is zelfs een speciale onderzoeksafdeling binnen AkzoNobel, het in Nederland gevestigde Global Aesthetic Center, ook wel ColorLab genaamd. Het team van deze afdeling schetst samen met internationale vakexperts internationale trends en ontwikkelingen en vertaalt deze naar een nieuwe verfkleur van het jaar.

Flexa-Kleurentrends-2021-BraveGround-Sfeer

Het jaar 2020 wordt gekenmerkt door pandemie Covid-19 die de wereld in zijn greep houdt. Volgens de experts biedt het nieuwe jaar 2021 de ruimte om te kijken naar wat je écht belangrijk vindt in je leven. En deze nieuwe inzichten kunnen je de ogen openen voor nieuwe mogelijkheden en kansen.

Kleursferen met Brave Ground als basis

De lancering van de Kleurentrends 2021 staat niet op zichzelf. Het team van ColorLab laat in uitgebreid beeldmateriaal zien wat de consument allemaal met deze hoofdkleur kan doen. Ofwel hoe je de kleur mooi in je interieur kunt toepassen. Dit doet Flexa ColorLab door vier kleurpaletten te presenteren. Een soort moodboards met heel diverse sferen, maar wel steeds met de Kleur van het Jaar in de hoofdrol.

Flexa-Kleurentrends-2021-KleurvanhetJaar-Earth-Eetkamer3 kopiëren

De kleur Brave Ground past binnen de huidige trends voor het inrichten van je huis. Een heel duidelijke trend van dit moment is terug te gaan naar de basis. Dit doe je door natuurlijke kleuren en materialen in huis en inrichting toe te passen. Brave Ground past hier perfect bij. Het is een kleurtint waarmee je thuis alle kanten op kunt. Warm en natuurlijk, vormt deze basiskleur een perfectie combinatie met andere kleuren. En dit blijkt dan ook heel duidelijk uit de vier kleurpaletten die het ColorLab voor Flexa heeft samengesteld.

Flexa-Kleurentrends-2021-KleurvanhetJaar-Trust-Stoel kopiëren

Hier zie je de vier kleurentrends volgens Flexa

Vier kleurpaletten:

  • Timeless: Zoals de naam al zegt is dit een palet met tijdloze kleuren als geel en oker, waarbij neutrale tinten de basis vormen. Voor een interieur waar ambachtelijk gemaakte producten en natuurlijke materialen de hoofdrol spelen.
  • Expressive: Wil je laten zien waar je voor staat? Wil je jouw interieur een portie lef meegeven? Dan kies je voor Brave Ground als basis voor roze en rode accenten in een abstract en modern interieur.
  • Earth: Een palet als ode aan de natuur. Lucht, zee en aarde vormen de basis voor de tinten van dit kleurbeeld. Flexa past deze sfeer toe met hout en vintage meubels.
  • Trust: De laatste sfeerwereld van Flexa biedt vertrouwen. Eenheid en harmonie door het gebruik van ton-sur-ton grijze en bruine tinten. Aardse kleuren voor een prachtig warm en luxueus interieur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.