De leukste plekken voor een dagje weg

Nederland is een klein land en toch zo divers. Nederland kent zo’n 7000 plaatsen, van klein tot groot. Als je spontaan of gepland een dagje weg wilt in eigen land, pak je het openbaar vervoer of de auto en ben je binnen een paar uur aan de andere kant van het land. De plaatsen die hieronder worden genoemd liggen dus allemaal op een paar uur reizen van jou.

Drenthe

Drenthe
Nee, Drenthe is geen plaatsnaam, maar deze provincie is het waard om even te bespreken. Je hoort eigenlijk nooit zoveel over deze provincie, maar dat is niet omdat deze niet bijzonder is. De meest bekende attracties hier zijn de hunebedden. De hunebedden liggen verdeeld in de provincie, dus waar je ze wilt bekijken, is aan jou.

Giethoorn

Giethoorn
Net ten westen van Drenthe ligt. Giethoorn. Deze Overijsselse plaats wordt ook wel het Nederlandse Venetië genoemd. Het is eigenlijk een beetje jammer dat we altijd maar naar Venetië moeten verwijzen als een plaats prachtig is om doorheen te varen. Giethoorn is immers uniek. Je vindt er prachtige huizen met rieten daken, een groene, landelijke omgeving en schattige bruggetjes.

Leeuwarden

Leeuwarden
Zin om een mooie stad op te zoeken? Dan is Leeuwarden een goed idee! De bekende reisgids Lonely Planet benoemde de provincie Friesland onlangs als verborgen parel. De hoofdstad van de provincie wordt gekenmerkt door prachtige grachten, gezellige steegjes en gastvrije cafés. Leeuwarden is een vermakelijke plek voor een rondje door een stad, shoppen en terrasjes pakken.

Scheveningen

Scheveningen
Dit deel van Den Haag ligt aan het strand. Het barst van de bars, clubs, en restaurants in Scheveningen. Ook als het weer niet mooi genoeg is, is er genoeg vermaak. Er zijn musea, gamehallen, een casino, een bioscoop en aan de pier vind je ook een reuzenrad. Is het wel strandweer, dan pak je je badhanddoek en kun je lekker op het strand zonnen, zwemmen of van een hapje en drankje genieten in een Scheveningse strandtent.

Maastricht

Maastricht
Dit is weer een heel andere plaats dan de plaatsen die hierboven staan. Maastricht heeft namelijk is on-Nederlandse, iets bourgondisch. De mensen zijn er ontzettend vriendelijk, de stad gezellig en er hangt een beetje een studentikoos sfeertje, want ja, het is nu eenmaal een studentenstad. Dit is ook weer een prima optie voor een dagje of weekendje in een stad.

Of je nu iets historisch, landelijks, bruisends, gezelligs, ontspannends of spannends wilt beleven, in deze plekken in Nederland, moet je toch wel iets vinden wat je zoekt. Heel veel plezier met je dagje of weekendje weg!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.