De moderne autosleutel

Autosleutels, iedereen heeft ze, maar wist je dat ze in veel verschillende soorten en maten verkrijgbaar zijn? De tijd heeft niet stilgestaan en tegenwoordig is de autosleutel in veel gevallen veel meer dan alleen een sleutel om je auto mee te kunnen starten. Er zijn veel verschillende nieuwe mogelijkheden beschikbaar, hieronder vind je een greep uit alle soorten autosleutels die beschikbaar zijn in 2020.

De standaard autosleutel

Autosleutels hebben tegenwoordig eigenlijk allemaal wel dezelfde basisfuncties. Je kunt er in veel gevallen op afstand je auto mee ontgrendelen, de motor alvast laten draaien en de achterklep openen. Niet heel spannend allemaal, maar het werkt.

Sleutel met ingebouwde USB-stick

De autosleutel van de Pagani Huayra is eigenlijk een soort miniatuurversie van de auto zelf. De sleutel is volledig vervaardigd uit hetzelfde aluminium als gebruikt in de velgen en als je hem wilt gebruiken moet je de sleutel als het ware uit elkaar trekken. Je krijgt dan aan de ene kant de daadwerkelijke sleutel die je in je contact plaatst om de auto te starten en aan de andere kant een USB-stick. Waarop je muziek kunt zetten om tijdens het rijden in deze supercar naar te luisteren.

Display key

Dit is misschien wel de meest indrukwekkende variant van de moderne autosleutel. De BMW 7 serie beschikt over een zogenaamde display key, dit kun je zien als een soort ‘smart’ autosleutel. De sleutel heeft een ingebouwd touchscreen waarmee je eigenlijk bijna alles aan je auto op afstand kunt regelen en aflezen. Zo kun je hiermee de auto op afstand starten, de auto voorverwarmen, maar ook individuele ramen openen of de stoelen instellen. En als klap op de vuurpijl kun je er zelfs op een afstand uw auto mee inparkeren. Dat dit tegenwoordig allemaal mogelijk zou zijn had je twintig jaar geleden toch niet kunnen bedenken!

Geen sleutel

Sommige auto’s hebben zelfs helemaal geen sleutel meer nodig. Bijvoorbeeld de nieuwe Volvo wagens of de nieuwe Tesla. Deze auto’s open je met behulp van een speciale app voor op de smartphone. Zo kun je je autosleutels nooit meer vergeten of kwijtraken. In de app kun je tegelijkertijd ook zien hoeveel benzine (of batterijvermogen in het geval van de Tesla) nog heeft, hoeveel kilometer je op de teller heeft staan en nog veel meer. Dit de echte toekomst van de autosleutel en het zal niet lang meer duren of de fysieke autosleutel is een restant uit het verleden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.