De nieuwste modetrend voor in huis

Herken je het probleem dat je huidige inrichting gewoon even helemaal zat bent? Ik wel en ben daarom opzoek gegaan naar een nieuwe trend. Ik heb mijn oog laten vallen op verschillende soorten schilderijen. Ik ben veel op reis voor mijn blogs en heb grote delen van de wereld gezien, daarom sprak het volgende mij heel erg aan. Een schilderij in de vorm van een wereldkaart. Ik was gelijk verkocht. Ben je ook fan van reizen en kan je woonkamer een kleine opfrisbeurt gebruiken? Lees dan verder en doe inspiratie op over vele soorten wereldkaarten die ik ben tegengekomen.

De materialen

Allereerst wil ik het hebben over de materialen waar je uit kunt kiezen. Ik heb er namelijk één gezien bij een zaakje hier in het dorp, maar deze was op hout gedrukt. Persoonlijk ben ik wat minder fan van hout als materiaal. Na wat onderzoek kwam ik er achter dat de wereldkaarten zijn te verkrijgen in allerlei soorten materialen zoals: canvas doek, aluminium, glas, hout of zelfs op een poster. Deze materialen hebben elk een uniek karakter, maar persoonlijk kies ik voor een aluminium achtergrond. De strakke achtergrond heeft mijn voorkeur omdat dit soort materiaal erg dun is en dus niet zo ‘uitsteekt’ voor mijn gevoel. Echter sta je er helemaal vrij in om een materiaalsoort te kiezen; zo kun je ervoor zorgen dat de wereldkaart perfect tot z’n recht komt in je interieur.

Unieke wereldkaarten

De materialen staan los van de soorten wereldkaarten, want toen ik bij de wereldkaarten winkel aankwam zag ik tientallen verschillende wereldkaarten waar ik uit kon kiezen. Degene die mij het meest aansprak was toch wel de historische wereldkaart. Deze heeft een prachtige vintage uitstraling die bij mij echt tot z’n recht komt. Voor de mensen die een meer trendy inrichting hebben is het mogelijk een kaart met stippenpatroon of waterverf te nemen. Het gaat bij trendy wereldkaarten immers om het ontwerp en niet echt om de informatie die de kaart verschaft.

Verschillende maten

Tot slot wil ik het nog kort hebben over de maten wereldkaarten. Ik was op zoek naar een maatje van zo’n 120x80cm, maar je kunt de kaarten zo groot nemen als je zelf wilt. Mocht je willen, kun je een complete muur vullen.

Zoals je misschien wel hebt gemerkt ben ik helemaal fan van deze interieurtrend. Er is zoveel keuze dat er voor iedereen wat tussen zit. Binnenkort zal ik een update geven over mijn foto op aluminium en hoe deze erbij hangt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.