De voor- en nadelen van een bamboevloer

Is het tijd geworden voor een nieuwe vloer? Heb je al wel eens gehoord van een bamboevloer? Bamboevloeren zijn erg trendy, onder andere door de ecologische waarde die de vloeren bieden. In deze blog lees je wat de voordelen en nadelen zijn van een bamboevloer. Misschien is dit wel de vloer die perfect bij jou past!

Wat zijn de voordelen van bamboevloeren?

Het materiaal bamboe is in vele huishoudens nog niet eerder gebruikt. Het is daarom lastig om voor te stellen waar het op lijkt. Toch lijken bamboevloeren erg op houten vloeren. Bamboevloeren staan bekend om hun milieuvriendelijkheid, comfort, gunstige prijs, stabiliteit, hardheid, warmte en natuurlijke eigenschappen. Allemaal eigenschappen die dus ook doen denken aan een houten vloer. In nieuwe projecten zijn bamboevloeren erg populair door de ecologisch gunstige eigenschappen.

Wat zijn de nadelen van een bamboevloer?

Natuurlijk zitten er ook nadelen aan een bamboevloer. Niet onbelangrijk om te weten voordat je een vloer in jouw woning legt. Denk goed over deze nadelen na aangezien de vloer wel erg lang meegaat vanwege zijn duurzaamheid. Vergelijk je een bamboevloer met een houten vloer, dan zijn er ten eerste weinig verschillende kleuren beschikbaar. Daarnaast is hij deukgevoelig, is het leggen van de vloer lastig, verbleekt hij sneller als de zon erop schijnt en verschijnen er openstaande ribbels als de vloer in contact komt met vocht.

Wat geeft dan de doorslag bij het kiezen voor een bamboevloer?

De vloer is vergelijkbaar met een houten vloer, dus wat geeft de doorslag? Door de opwarming van de aarde is het belangrijk om ecologische materialen te zoeken voor bepaalde voorwerpen. Doordat bamboe snel groeit is het erg milieuvriendelijk. In het groeiseizoen groeit bamboe wel tussen de 30 en 50 centimeter per dag. Hierdoor raakt het nooit op. Ook is een bamboevloer erg geschikt als je vloerverwarming hebt. Dit komt door de warmte doorlatende eigenschap van het materiaal.

Uiteindelijk doet de bamboevloer dus niks onder voor een houten vloer en is hij ook nog eens een stuk milieuvriendelijker!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.