De voordelen van de agenda

Veel studenten maken op het voortgezet onderwijs geen gebruik meer van agenda’s, omdat ze niet zo van plannen houden. Dit zorgt ervoor dat hun leven erg druk en stressvol wordt. Een agenda zou hier echter de perfecte oplossing voor zijn aangezien je je week in een mooi overzicht hebt staan. Later in het leven zie je bijna iedereen gebruik maken van een agenda, omdat het ervoor zorgt dat ze duidelijk kunnen zien wat ze te wachten staat die week. Twijfel daarom ook niet om nu al gebruik te maken van een agenda. Online agenda bestellen is makkelijk en je hebt hem vaak de volgende dag al in huis.

Je kan er op elk moment bij

Tegenwoordig verlaat je je huis bijna niet meer zonder je telefoon. Daarom komt een online agenda goed van toepassing. Wanneer je buiten bent en je snel moet weten wat je plannen waren voor die dag of de volgende dag, open je gewoon je online agenda en weet je gelijk weer wat je moest doen. Er is echter ook een nadeel aan een online agenda en dat is dat je soms zonder Wi-Fi zit of je telefoon niet mee wil werken. Kies daarom dan ook voor een papieren agenda. Wel of geen Wi-Fi, dat maakt niet uit. Met een papieren agenda kan je altijd terecht bij jouw planning.

Het maakt je leven een stuk overzichtelijker

Het is al even kort benoemd, maar een agenda maakt je leven een stuk overzichtelijker. Je kan ervoor kiezen om een agenda te hebben die je per maand kan invullen, maar je kan ook een agenda kiezen die je per week kan invullen. Kijk naar wat je plannen zijn of wat je nog graag wil doen en noteer dat dan in je agenda. Op die manier heb je altijd een overzicht van wat je plannen zijn voor die week of maand, vergeet je niet meer wanneer je een afspraak hebt en daarnaast kan je vaak wat extra informatie ernaast schrijven zodat je weet wat je moet meenemen naar jouw afspraak.

Een agenda kan je zo persoonlijk maken als je wil

Het mooie aan een papieren agenda is dat je hem kan personaliseren. Je kan ervoor kiezen om op de ene pagina een leuke tekening te maken die erbij past of om met verschillende kleurtjes te werken. Je zou er eventueel ook stickers in kunnen plakken. De opties van wat je met je agenda zou kunnen doen, zijn bijna niet meer te tellen. Dat alles kan ervoor zorgen dat je een agenda hebt die bij jou past en die niemand anders heeft.  Door het personaliseren van jouw papieren agenda krijg je dus echt een agenda die uniek is en die niemand anders heeft.

Je kan ook kiezen voor een notitieboek als alternatief

Misschien ben je geen groot fan van een agenda bijhouden en heel je leven uit te stippelen per dag. Dat kan, niet iedereen vindt het fijn om alles tot in de details te bedenken. Daarom kan een moleskine notitieboek ook een goed alternatief zijn voor jou. In dat notitieboekje kan je de meest belangrijke data noteren te noteren, data waarvan je het je niet kan veroorloven om te vergeten, en daar belangrijke informatie bij zetten. Het werkt dus als een soort agenda, maar je noteert er alleen echt de meest belangrijke afspraken in en zo heb je een kleine overzicht van wat belangrijk is voor jou.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.