De voordelen van tapijttegels in huis

Een frisse wind door de woning. Zo af en toe slaan de voorjaarskriebels weer toe en ben je klaar voor een complete make-over. De woonkamer. De slaapkamer. De keuken. Een voor een komen ze aan bod. Maar welke vloerbedekking kun je het beste kiezen? Wij zijn het erover eens: tapijttegels!

1. Eenvoudig te plaatsen

In sommige gevallen kun je het plaatsen van vloerbedekking maar beter aan de vakmensen overlaten. Zo weet je tenminste zeker dat er geen rare hoeken, scheuren of bobbels op jouw anders zo perfecte vloer verschijnen. Bij het plaatsen van tapijttegels hoef je je hier gelukkig geen zorgen over te maken. Dat kun je namelijk prima zelf. Omdat deze vloerbedekking uit kleine vlakken bestaat, hoe je maar weinig te snijden. Het enige wat je nodig hebt is een stanleymes en dubbelzijdige tape.

2. Goedkoop in aanschaf

Tapijttegels zijn alles behalve duur. Je vindt ze al vanaf € 0,50 cent per tegel. Ga je toch voor een luxer model? Dan betaal je niet meer dan 9 euro per vierkante meter. In vergelijking met laminaat (€ 15 – 15 per m2), PVC (€ 28 – 100 m2) en parket (€ 50 – 150 m2) is dit vele malen goedkoper. Daarnaast bespaar je ook op de legkosten. Omdat je de tapijttegels vaak zelf legt, ben je niet veel geld aan arbeidsloon kwijt.

3. Makkelijk in onderhoud

Waar geleefd wordt, worden vloerbedekkingen vies. Daar zul je ook met nieuwe tapijttegels niet onderuit komen. Wel is deze ondergrond goed te onderhouden. Het enige wat je nodig hebt is een goede stofzuiger en een vochtige doek. Geen zin om met de knieën op de grond een vlek weg te poetsen? Dan haal je de bewuste tegel er net zo makkelijk uit. Kun jij op je dooie gemak aan tafel met jouw schoonmaakproject aan de slag.

4. Tegels simpel te vervangen

Springt een hardnekkige vlek jou hinderlijk in het oog? Dan kost het schoonmaken vaak meer moeite dan een simpele vervanging. Met een groot tapijt of één van de harde vloeren is dit vaak onbegonnen werk. Dat niet alleen: het is ook een dure klus, want vaak moet de gehele vloerbedekking vervangen worden. Een tapijttegel kun je gelukkig wel makkelijk vervangen. Je trekt de besmeurde tegel simpelweg uit zijn ondergrond en legt er weer een nieuwe in. Zo ben jij van de vlek af en kan jouw vloerbedekking een stuk langer mee.

5. Duurzaam

In de alinea hierboven lees je al dat een tapijttegel makkelijk te vervangen is. Maar dat is niet de enige reden waarom deze vloerbedekking als duurzaam wordt aangemerkt. Het materiaal zelf is namelijk duurzaam én slijtvast. Dit komt door de dichtheid van de stof. Hierdoor zullen jouw voetstappen er niet zo snel voor zorgen dat de tegel lelijk wordt. Tapijttegels zijn dus een prima keuze voor huishoudens met kinderen en/of huisdieren.

Goedkoop. Makkelijk te plaatsen. Makkelijk in onderhoud. Makkelijk te vervangen. En ook nog eens duurzaam! Wat wil een mens nog meer? Tapijttegels zijn een ideale oplossing voor huis- en pandeigenaren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.