Een gamestoel voor een goede houding en minder klachten

Iedereen die veel tijd doorbrengt in een zittende houding, heeft profijt van een gamestoel. Sinds Corona werken steeds meer mensen van huis en dat betekent dat we ook veel meer zitten. Deze trend lijkt niet volledig te gaan verdwijnen, maar verwacht wordt dat in de toekomst een groter deel van het werk thuis of op afstand zal worden uitgevoerd dan voor de Coronacrisis. Een goede houding is dan erg belangrijk, want anders kun je lichaamsklachten ontwikkelen. Een gamestoel is specifiek ontworpen om de gebruiker in beweging te houden en een goede houding te stimuleren.

Een gamestoel is niet alleen voor gamers

Gamestoelen zijn uiteraard niet ontwikkeld voor administratief werk, maar dat betekent niet dat ze daar niet voor gebruikt kunnen worden. Iedereen die veel computerspellen speelt weet dat een goede gamestoel een groot verschil maakt. Deze stoel ondersteunt je lichaam waar het dat nodig heeft. Tegelijkertijd kan de stoel kantelen en dat stimuleert beweging terwijl je zit. Gamers die een gamestoel gebruiken kunnen zich beter concentreren op hun spel, omdat ze niet worden afgeleid door pijntjes en kwaaltjes en omdat er meer zuurstof naar de hersenen gaat. Als je achter je computer zit, dan is het effect hetzelfde. Daarnaast is het natuurlijk gewoon beter voor je om in een gezonde houding te zitten dan dat je je lichaam ergens overbelast.

Klachten als gevolg van een slechte houding

Er zijn een aantal klachten verbonden aan langdurig tijd doorbrengen in dezelfde zittende houding.

  • Je gewrichten en je rug gaan pijn doen omdat ze geen beweging krijgen en niet correct worden ondersteund.
  • Veel zitten en weinig bewegen veroorzaakt gewichtstoename en alle gezondheidsgevolgen van dien.
  • Je ontwikkelt hoofdpijn als gevolg van een stijve nek en stramme schouders.
  • Je bloedcirculatie wordt niet gestimuleerd met gevolg dat niet alle delen van je lichaam voldoende zuurstof krijgen. In het ergste geval ontwikkel je een bloedprop.

Voor iedereen een geschikte stoel

Gelukkig zijn deze problemen gemakkelijk op te lossen door een gamestoel aan te schaffen. Deze stoelen hebben kussens op de juiste plaatsen, ze ondersteunen je hoofd en je rug waar nodig, ze hebben armsteunen en een kantelfunctie zodat je blijft bewegen. Er zijn een groot aantal verschillende soorten gamestoelen te krijgen. Voor gamers zijn deze voorzien van stoere kleuren en lijken ze op de stoel van een Formule 1 auto. Een gamestoel voor mensen die van thuis werken kan ook in stijlvol zwart worden uitgevoerd en ziet er dan helemaal niet zo anders uit dan een gewone bureaustoel. 

Andere oplossingen voor je thuiskantoor

Investeren in een gamestoel is dus investeren in je eigen gezondheid. Er zijn een groot aantal andere oplossingen voor je thuiskantoor waarmee je ervoor zorgt dat je gezonder bent ook tijdens het werk. Een zit-sta bureau, bijvoorbeeld, is een uitstekende manier om allerlei klachten tegen te gaan. Door zittend en staand werken af te wisselen stimuleer je de bloedsomloop, verbeter je je concentratie en verbrand je ook nog wat extra calorieën tijdens het werk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.