Een jaren ‘30 huis in 2019

Zelf woon ik tegenwoordig in een nieuwbouwhuis, maar ook ik heb vele jaren in een ‘oud’ huis gewoond. En als je er voor kiest een oud huis te kopen, dan moet je rekening houden met het feit dat er veel tijd en geld gaat zitten in het onderhoud van de woning.

Vooral de stijl van huizen uit de jaren ’30 stralen volgens velen echt romantiek uit. Daarom zie je tegenwoordig ook veel nieuwbouw in de stijl van de jaren ’30. Er zijn verschillende elementen in een jaren ’30 huis waar je direct aan kunt herkennen dat het in deze stijl is gebouwd.

Schuifdeuren in de woonkamer

Een van de meest bekende kenmerken van een jaren ’30 woning zijn de schuifdeuren midden in de woonkamer. Deze deuren zijn gemaakt om een ruimte in twee stukken op te delen. Wanneer de deuren openstaan heb je weer één hele ruimte, maar wanneer je een romantische sfeer wilt creëren dan kun je de deuren dicht doen en heb je een kleine ruimte.

Graniet in de keuken

Niet alleen de vloer, maar ook in de keuken werd vroeger veel graniet gebruikt. Zo zie je in een jaren ‘30 huis vaak een aanrechtblad gemaakt van graniet. Ook heel typisch zijn de zwart/wit blokjes in de spoelbak. Het zijn vaak kleine elementen die op veel manieren terugkomen.

De kraan

Een jaren ’30 keuken met een hightech kraan zou niet staan en ook heel zonde zijn. Kies er daarom voor om een jaren ’30 kraan te plaatsen wat het plaatje compleet zal maken.

De deurklink

Kies je voor een nieuwe of plastic deurklink? Dat zou zonde zijn. Kies er daarom voor een jaren ’30 deurklink te plaatsen. Wanneer je voor een jaren ‘30 retro deurklink gaat dan kies je voor een ambachtelijk en handmatig geproduceerde deurklink. Een deurklink is een gebruiksvoorwerp dat lang moet meegaan en er mooi moet blijven uitzien.

Een jaren 30 schakelaar

Het is nu wel duidelijk dat de kleinste details bepalend kunnen zijn in jouw woning. In een jaren ‘30 woning hoort natuurlijk ook jaren 30 schakelmateriaal. Dit is uniek qua uitstraling en brengt dan ook de jaren ‘30 sfeer met zich mee.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.