Een magische woonplek centraal in het land

Het Gooi, dat zich uitstrekt tot aan de poorten van Amsterdam, is sinds de Gouden Eeuw de welvarende buitenwijk van de machtige handelsstad. De vermogende kooplieden logeerden gedurende de zomer op prachtige landgoederen. Sindsdien hebben kastelen, koninklijke woningen, weelderige herenhuizen en uitgestrekte parken elkaar opgevolgd en trekken ze nog steeds kunstenaars, intellectuelen en geletterden aan. Deze groene omgeving, die in de zomer lacht, wordt onderbroken door elegante steden en charmante forten.

Waarom is het wonen hier zo geliefd?

Als je een vakantiewoning in het Gooi boekt, boek je niet alleen een accommodatie, maar een manier van leven. Je kunt op deze manier ook een soort van ‘proef wonen in het Gooi’. Om te ontdekken of het wonen in deze omgeving iets voor u is. U kunt met een gerust hart genieten van uw ruimte en alles wat het Gooi u te bieden heeft ten volle waarderen.

Eenmaal daar kunt u uw excursies in Gooi organiseren en leven als een local: er is geen tekort aan culinaire specialiteiten, sportevenementen en culturele attracties in het Gooi, ongeacht de tijd van het jaar, vanuit locaties centraal in het land, groen en waterrijk, nabij de randstad. U kunt zelfs in de verleiding komen om uw verblijf te verlengen om nog wat langer van de regio te genieten! U ziet het wonen in deze omgeving wel zitten. Denk dan eens na in welke plaats u zou willen wonen.

Bussum

Er zijn verschillende plaatsen van het Gooi:

Hilversum:

Hilversum, een rustige en welvarende stad, gelegen in het hart van het Gooi, staat bekend om zijn openbare televisie- en radiostudio’s. Het ontrolt schaduwrijke steegjes die op sommige plaatsen worden begrensd door elegante kubistische gebouwen. W.M. Dudok, de grootste vertegenwoordiger van de kubistische architectuur in Nederland, bouwde het stadhuis van Hilversum, het gemeentelijk sportpark, zo’n twintig scholen en diverse woonwijken.

Bussum:

Het is een belangrijke woonstad gelegen aan de rand van het Gooi. Officieel een dorp, maar dan wel met een stadsrandje. Erg geliefd onder Amsterdammers die de drukte willen verlaten en zoeken naar meer comfort en rust. Het wonen in Bussum wordt door menig inwoners als prefect genoemd.

Blaricum:

Het is een sfeervol dorp gelegen in het hart van het Gooi. Een oase aan rust vind je in deze groene en bosrijke omgeving.

Naarden:

Voormalige hoofdstad van het Gooi, omringd door de Zuiderzee, werd deze stad in de viertiende eeuw verzwolgen. Herbouwd in de negentiende eeuw. Tegenwoordig is het een vredig stadje dat nog steeds wordt omringd door zijn imposante vestingwerken uit de zeventiende eeuw.

Huizen:

Het biedt een maritieme tussenstop: deze industriestad verbergt een belangrijke jachthaven en een strand om uit te rusten. Ze noemen het niets voor niets ‘Havenstad van het Gooi’.

Eemnes:

Het is een stad en een Nederlandse gemeente, in de provincie Utrecht. Eemnes is net wat anders dan de andere plaatsen uit het Gooi. Het heeft meer nieuwbouw, het is wat meer rechttoe rechtaan en is vrij vlak. Hilversum en Laren hebben mat meer glooiing in het landschap zitten.

Laren:

Het is een klein woondorp, en de ontmoetingsplaats voor schilders. Aan het einde van de negentiende eeuw bracht de Larense school onder leiding van Albert Neuhuys en Anton Mauve verschillende kunstenaars samen. Velen van hen gingen ook naar de Haagse School.
De sporen van deze kunstenaars vind je nog op veel plekken terug en niet alleen in de naam.

Het Gooi is een magische plek! De website Gooiswonen.nl geeft inzicht in de verschillende plaatsen van het Gooi..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.