Effectief sporten tijdens Corona

De maatregelen die worden genomen om de corona crisis te bestrijden hebben het sporten lastiger gemaakt. Maar het is ook nu goed mogelijk om te trainen en te blijven werken aan je conditie en vorm. Sporten heeft bovendien als gunstig bijeffect dat je in beweging blijft wat weer positief bijdraagt aan je mentale gezondheid.

In dit artikel geven we een aantal tips over hoe je effectief kunt sporten tijdens de pandemie en je de coronakilo’s de baas blijft.

Trainen met lichaamsgewicht

Niet iedereen heeft de ruimte om thuis te gaan trainen. De simpelste manier om dan toch aan de slag te gaan is door te trainen met je eigen lichaamsgewicht.

Er zijn diverse oefeningen die je helpen bij het opbouwen van kracht en uithoudingsvermogen en het verbranden van calorieën. Je kunt ook een circuittraining doen. Hierbij voer je verschillende oefeningen achter elkaar uit zonder rust te nemen. Dit is een effectieve manier om je training te optimaliseren, handig voor als je weinig tijd hebt.

Trainen met gewichten

Vorig jaar tijdens de eerste lockdown heeft 7 procent* van de mensen uitgaven gedaan om thuis te kunnen sporten. Met eenvoudige hulpmiddelen zoals een set dumbells of resistance bands train je effectiever en afwisselender.

* bron: https://www.mulierinstituut.nl/publicaties/25401/sport-en-bewegen-in-tijden-van-covid-19/

Gebruik video’s en apps

Video’s of workout apps kunnen je helpen om gemotiveerd te blijven en consequent te blijven sporten. Bovendien hoef je zelf niet je oefeningen te bedenken. Er is voor iedereen en voor elk niveau wel iets te vinden.

Optimaal trainen met een Pre Workout

Om je training te optimaliseren kun je er voor kiezen om voor het sporten supplementen zoals een Pre Workout te nemen. Pre Workout supplementen bestaan vaak uit een combinatie van cafeïne met diverse vitaminen. Hiermee geef je je energielevels een boost en kun je net dat beetje meer geven tijdens de training.

Consequent gebruik van Pre Workout supplementen kan leiden tot een toename in spiermassa en een afname in vetpercentage.

Gebruik een Fat Burner voor extra verbranding

Als je voornamelijk sport om af te vallen is een Fat Burner een goede aanvulling op een Pre Workout. Je valt af door meer calorieën te verbranden dan je binnen krijgt. Een Fat Burner helpt je hierbij. Het versnelt je metabolisme waardoor je per training meer calorieën verbrandt waardoor je in theorie sneller afvalt.

Tot slot

Met bovenstaande tips raak je hopelijk geïnspireerd om ook tijdens de pandemie het beste uit jezelf te halen op sportgebied.

 

Voedingssupplementen zijn geen vervanging voor een gevarieerde en evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.