Formule 1

Ja, ik ben een fanatieke sporter. Nee, eerlijk en duidelijk zijn nu: ik ben een fanatiek sport-kijker, vanaf de bank of liggend in m’n bed. Zelf vroeger wel gevoetbald, maar de laatste jaren kom ik niet verder meer dan iedere dag een klein kwartiertje op de fiets naar en van m’n werk in Leiden. Mijn favoriete sporten: voetbal, Formule 1, wielrennen en schaatsen. En ach, eens in de vier jaar Olympische Spelen kan er ook nog wel bij, met nog veel meer soorten sport om uitgebreid te bekijken…

Formule 1 Grand Prix

Mijn favoriete sportdag? Tijdens een raceweekend alles volgen van een Formule 1 Grand Prix. Sinds twee jaar natuurlijk met onze eigen Max Verstappen. Maar ook in de tijd van vader Jos en mijn idool toen Michael Schumacher, volgde ik de koningsklasse van de racesport al op de voet! Eénmaal een testdag meegemaakt (Silverstone) en éénmaal een wedstrijd live gezien (Spa-Francorchamps 2002, winnaar Michael Schumacher, Ferrari). Om nooit te vergeten!

Het was in 2002 nog de tijd van de V8-motoren met hun prachtige geluid. Ik weet nog goed dat de wagens op Spa voor het eerst langkwamen en ik om mij heen alleen maar toeschouwers met een brede glimlach zag genieten van de enorm herrie. En ik? Ik had misschien wel de grootste grijns op mijn gezicht. Misschien nog indrukwekkender was echter de enorme knal die te horen was iedere keer als er op het stuk voor onze tribune (bij Campus tussen bocht 13 en 14) een versnelling werd opgeschakeld. Onvoorstelbaar!

Max

De afgelopen twee jaar is vanzelfsprekend alles wat de klok slaat Max Verstappen. De jongste Grand Prix-winnaar aller tijden, de eerste Nederlandse GP-winnaar en ik ben er 100% van overtuigd dat hij binnen twee á drie jaar onze eerste Wereldkampioen Formule 1 zal zijn. Zo veel talent, zoveel passie ook en zo enorm groot racehart, daar kan het ultieme succes uiteindelijk niet bij uitblijven. Al blijft één en ander natuurlijk sterk afhankelijk van de auto (Red Bull) en met name van de motor (Renault).

Op zondag 25 maart zal het spektakel weer losbarsten in Melbourne, Australië waar de eerste race van het seizoen 2018 op het programma staat. Met Lewis Hamilton (Mercedes), Sebastian Vettel (Ferrari), Fernando Alonso (McLaren) en natuurlijk onze Max. Dan zal direct duidelijk worden of dit al het kampioensjaar van Max kan worden. En indicatie krijgen we echter al van 26 februari tot en met 1 maart als de teams de baan op gaan voor de eerste tests met de nieuwe 2018-bolides.

De testdagen zullen plaatsvinden op het Circuit de Barcelona-Catalunya in Spanje alwaar ook van 6 tot en met 9 maart door alle teams zal worden gereden.

Ik kan niet wachten…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.