Heb ik glasvezel of niet? Hoe check je of je glasvezel kunt krijgen?

Heb ik glasvezel of niet? Is dit beschikbaar bij mij in de buurt? Hoe kom ik dit te weten? Dit zijn allemaal terechte vragen. De laatste jaren is glasvezel steeds harder aan een opmars in populariteit bezig. Veel mensen willen over op glasvezel. In dit artikel zullen we verder uitleggen wat dit precies inhoudt, wat de voordelen zijn en hoe je er achter komt of je het kunt krijgen.

Wat is glasvezel precies?

Glasvezel is een bepaalde techniek van internetten. Er is sprake van een eigen glasvezelnetwerk waarmee door middel van knipperende lasers het mogelijk is om data uit te wisselen via een glasvezelkabel. Je kunt met deze kabel internetten via netwerken van diverse providers. Het is een betrouwbaar netwerk, inmiddels zijn rond de 2,3 miljoen Nederlandse huishoudens overgestapt op glasvezel.

Wat zijn de precieze voordelen van glasvezel?

Wanneer je jezelf de vraag stelt: ‘Heb ik glasvezel of niet?’ Dan is dat allesbehalve stom. Sommige mensen weten simpelweg niet of ze hier toegang tot hebben en of het beschikbaar is ja op nee. Glasvezel heeft een hoop goede voordelen die voor iedereen fijn zijn om te hebben, het maakt hierbij niets uit wat voor een soort internetter je precies bent. Of je nu af en toe eens op internet zit, of dat je iedere dag games speelt, glasvezel is goed voor iedereen. Het netwerk heeft alle nodige capaciteiten om jouw apparaten te kunnen voorzien van een goede en stabiele verbinding. Glasvezel biedt je alles wat je nodig hebt, zowel vandaag en morgen. Je kunt hiermee razendsnel data uitwisselen. Dit is het enige netwerk waarvan gezegd kan worden dat uploaden net zo snel gaat als downloaden. Glasvezel internet kan soms wel tot 1 Gbit/s zijn. Glasvezel is razendsnel. Dit is het grootste voordeel ervan. Ook al heb je nu oké internet, met glasvezel weet je direct wat je al die tijd gemist hebt, je zult dit direct merken.

Heb ik glasvezel?

Hoe weet je nu precies of je glasvezel hebt? Dit is eigenlijk sterk afhankelijk per regio. Je kunt online simpelweg de glasvezel check doen om te kijken of jij in aanmerking komt voor glasvezel, zo kom je te weten of het beschikbaar is bij jou in de omgeving. Het is ook afhankelijk wat welke provider levert op bepaalde adressen. Dat blijft altijd een dingetje. Het meest verstandige is om een check na te gaan bij je provider, vaak kan dat online. Overstappen naar glasvezel kan vaak ook vrij makkelijk. Er is vaak weinig reden om het niet te doen. Wanneer glasvezel in jouw regio beschikbaar is dan is het tijd om over te stappen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.