In 2020 starten met het verhandelen van cryptocurrency? Zo doe je dat!

Cryptocurrency blijft voor veel mensen erg interessant. Eind 2017 heeft de Bitcoin koers een piek bereikt van bijna 20.000 dollar per Bitcoin. De koers heeft sindsdien vele schommelingen gekend, maar is nooit meer op dit niveau gekomen. Om deze reden denken veel mensen dat het te laat is om nog te starten met het verhandelen van cryptocurrency, onterecht. Het is namelijk nooit te laat om te starten met het handelen van cryptocurreny. Is de Bitcoin niet de munt waarin jij wilt investeren? Geen probleem! Misschien is Ethereum dan meer geschikt voor jou. Lees nu verder en ontdek hoe je in 2020 begint met het verhandelen van cryptocurrency.

Doe onderzoek!

De eerste stap die je moet nemen is om je goed in te lezen. Zoek informatie op over de verschillende virtuele munten en wordt bekend met de achterliggende blockchain technologie. Kijk tevens naar het koersverloop van de verschillende munten, zodat je weet wat de gemiddelde waarde is. Wanneer je hier kennis over hebt, word je beter instaat om succesvol te handelen in cryptocurrency.

Starten met verhandelen, of niet?

Wanneer je je onderzoek hebt gedaan kun je zelf beslissen of je in cryptocurrency wilt gaan handelen, hoe je dit wilt gaan doen en welke digitale munt je wilt verhandelen. Er zijn een paar vragen die je jezelf kunt stellen die kunnen helpen bij het afwegen of je crypto’s wilt gaan verhandelen of niet:

  • Heb ik de tijd om mij bezig te houden met deze investering?
  • Ben ik bereid te leren hoe cryptocurrencies werken?
  • Heb ik geld dat ik écht kan missen?
  • Laat ik mijzelf leiden door gevoelens? (wat doe je als de koers stijgt of daalt?)

Een geschikte exchange vinden

Om cryptocurrency te verhandelen heb je een exchange nodig, dit is een soort broker. Ook wanneer je bijvoorbeeld de Ethereum koers wilt inzien, kun je dit bij een exchange doen. Let goed op of de voorwaarden van de exchange die je kiest aansluiten bij jouw wensen.

Cryptocurrency: een markt apart

De markt van cryptocurrency is relatief gezien zeer instabiel. Een prijsschommeling van 20 tot 30% is heel normaal, in tegenstelling tot andere markten. Daarnaast is het goed om te weten dat de koers van Bitcoin van invloed is op de koers van alle andere munten, dit komt omdat Bitcoin de meest gevestigde naam is. Je kunt Bitcoin zien als de Luxaflex onder de jaloezieën. Veel mensen denken direct aan Luxaflex wanneer ze aan jaloezieën denken, bij cryptocurreny is dit met de Bitcoin niet veel anders.

Kies jij voor de daghandelstrategie?

Er zijn meerdere handels strategieën die handelaars van cryptomunten gebruiken. De meest gebruikte is de daghandelsstrategie. Deze strategie is mogelijk door de constante prijsschommeling van de digitale munten. Bij de daghandelsstrategie maak je op één dag meerdere trades op basis van kleine prijsschommelingen. De gevestigde traders doen dit met grote bedragen, zodat er nog steeds een flinke marge te behalen valt, ook bij kleine prijsschommelingen. Uiteraard kun je dit ook rustig opbouwen. Bij de daghandelsstrategie dien je de hele dag door de prijs van één of meerdere munten te controleren om hier actief op in te spelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.