Het dak is een essentieel onderdeel van uw pand of woning

Als het gaat om het vervangen van uw dakbedekking zijn er de dag van vandaag genoeg keuzes. En het wordt niet echt gezien als een belangrijk onderdeel van het dak. Maar vergis u niet, dat is het wel. Het beschermt tegen weersomstandigheden en houd de warmte binnen. En zo kent dakbedekking nog meer eigenschappen.

De eigenschappen van dakbedekking

Om voor bescherming te zorgen en lekkage tegen te gaan, is het kiezen voor dakbedekking een gunstig besluit. Een beschermende laag zorgt voor de vochtdichtheid en het tochtvrij houden van uw woning of pand. Bij daken met een helling zijn de vormen en kleuren zeer belangrijk aangezien deze de uitstraling bepalen. Als het gaat om platte daken dan is het eigenlijk vrijwel niet te zien. Maar als u uw platte dak gebruikt als terras moeten er wel bepaalde eisen gesteld worden aan de dakbedekkingen. In de meeste gevallen wordt gekozen voor EPDM of Bitumen.

Toepassing van Icopal universal en Firestone EPDM

Zowel daken met een helling als platte daken zijn geschikt voor eenlaagse toepassingen en ook voor nieuwbouw, renovatie en onderhoud. Icopal universal en Firestone EPDM zijn toch wel de bekendste materialen voor dakbedekkingen. Met beide een levensduur van een aantal decennia en ze zijn ook nog eens een milieubewuste keuze aangezien deze beide recyclebaar zijn. En Icopal universal heeft een DUBO-keur. Dit geeft aan dat het van de hoogste normen van duurzaam bouwen voldoet. Icopal universal en Firestone EPDM verzekeren u van een sterk, flexibel en duurzaam materiaal dat lang meegaat.

Zoekt u dakmaterialen voor een plat dak?

Naast EPDM en Bitumen is er ook nog PVC. Bitumen en EPDM zijn in Nederland toch wel de meest populaire materialen voor uw dakbedekkingen. En PVC is een kunststof materiaal dat met lijm of met warme lucht aangebracht wordt. Als u op zoek gaat naar dakmaterialen voor uw platte dak, dan moet u rekening houden met de dakafwerkingen. Een daktrim bijvoorbeeld zorgt er voor dat lekkages voorkomen worden. Voor dakafwerkingen wordt gekozen voor zetwerk op maat. Hiermee kunt u materiaal, kleur, afwerking en formaat samenstellen voor al uw dakafwerkingen.

Meer advies nodig?

U wilt uiteraard dat uw dak een fatsoenlijke uitstraling krijgt en lang mee gaat. Laat u vooral adviseren door gespecialiseerde vakmensen. Loop gerust binnen bij een dakgroothandel om samen te kijken naar de specialiteiten van diverse materialen zodat uw dak uiteindelijk is voorzien van een mooi eindresultaat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.