Het verschil tussen voetbalshirts uitgelegd

Vapor Match, Authentic en Replica je hebt deze namen vast wel is voorbij zien komen. Maar wat houdt het nou precies in? In dit artikel kan je alles lezen over de verschillen van de Vapor Match, Authentic en Replica modellen.

Vroeger was er geen verschil in shirts en werd er maar één type shirt gebruikt, welke gedragen werd door zowel de spelers als de fans. Tegenwoordig dragen de spelers andere shirts dan de fans, dit komt door de eisen van de spelers. De merken gaan mee in deze eisen en verbeteren hun shirts en technologieën om de beste kwaliteit aan de spelers te leveren. We trappen af met het merk Adidas.

Adidas voetbalshirts

Adidas maakt gebruik van twee soorten shirts, namelijk de Authentic en Replica shirts. Het verschil tussen deze shirts is eigenlijk heel duidelijk:

  • Authentic shirt; dit shirt wordt gedragen door de spelers tijdens de wedstrijden.
  • Replica shirt; gemaakt voor alledaags gebruik voor de fans.

Dan gaan we nu door naar de details van deze twee modellen. De grootste verschillen in de shirts zit hem in het logo, de pasvorm en het materiaal. Op het Authentic shirt zijn het clublogo en de Adidas strepen met warmte op het shirt gedrukt. Op het Replica shirt zijn het clublogo en de Adidas strepen op het shirt geborduurd. Het Authentic shirt heeft een Authentic pasvorm, welke speciaal gemaakt is voor spelers. De pasvorm is langer en strakker gemaakt, wat zorgt voor een strakkere pasvorm rond de taille en de schouders. Bij het Replica shirt is de pasvorm minder strak en speciaal is gemaakt voor casual gebruik.

De twee modellen hebben ook allebei een andere technologie. Zo heeft het Authentic shirt een Climachill technologie. Deze technlogie zorgt ervoor dat het shirt ademend en sneldrogend is. Het zweet verdwijnt hierdoor sneller en blijft niet in het materiaal zitten. Daarnaast zijn de materialen lichter en genaaid, waardoor het shirt comfortabeler is. Het Replica shirt heeft de Climalite technologie deze technologie zorgt ervoor dat je droog en comfortabel blijft door het zweet af te voeren.

Nike voetbalshirts

Nu gaan we verder met de Nike voetbalshirts. Nike heeft twee modellen voetbalshirts, namelijk:

  • Vapor Match shirt; dit shirt wordt gedragen door de spelers tijdens de wedstrijden.
  • Replica Dry-FIT shirt; gemaakt voor alledaags gebruik voor de fans.

Net als bij het Authentic shirt is op het Vapor Match model het logo met warmte op het shirt gedrukt en zijn de details bij de schouders beter zichtbaar dan bij het Replica model. Het Vapor Match shirt is gemaakt van Vaporknit materiaal wat zorgt voor een betere luchttoevoer. Het shirt is ademend door de gaatjes op de borst en rug. Daarnaast heeft het shirt een strakkere pasvorm waardoor het shirt beter om je lichaam zit en het comfortabeler maakt.

Op het Replica shirt is het logo op het shirt geweven. Het shirt beschikt over de Dry-FIT technologie en de lichte Nike Breathe stof. De Dry-fit technologie zorgt ervoor dat je droog en comfortabel blijft in het shirt bij inspanning. De Nike Breathe stof zorgt ervoor dat je koel blijft. De pasvorm van het shirt is losser dan het Vapor Match model. En dus meer geschikt voor casual gebruik.

PUMA voetbalshirts

Ook PUMA heeft twee verschillende modellen shirt. Deze zijn hetzelfde als die van Adidas, namelijk:

  • Authentic shirt; dit shirt wordt gedragen door de spelers tijdens de wedstrijden.
  • Replica shirt; dit shirt is gemaakt voor de fans.

Ook bij deze Authentic modellen is het logo met warmte bedrukt. De technologieën wijken wel af in vergelijk met de Adidas modellen. Zo heeft PUMA de drycell technologie toegepast bij beide modellen. Deze technologie zorgt ervoor dat zweet gemakkelijk wordt afgevoerd en het shirt droog blijft. Het verschil tussen het Authentic model en het Replica model is de pasvorm. Bij het Authentic model is de pasvorm strakker wat zorgt voor een comfortabel gevoel. Het Replica model is losser en is meer geschikt voor casual gebruik.

 

Bekijk hier alle voetbalshirts.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.