High Tea & High Wine, waar komen die eigenlijk vandaan?

Doe jij wel eens een High Tea? High Tea-en wordt namelijk steeds populairder. Dat vinden wij ook niet zo gek, want wie houdt er nou niet van een proeverij aan allerlei verschillende zoete en hartige hapjes in combinatie van thee. Als je toch liever een alcoholische versnapering hebt, dan is het upcoming arrangement High Wine misschien wel iets voor jou. Erg lekker, maar waar komen die high’s eigenlijk vandaan?

Waar het allemaal begon

In Nederland worden de termen High Tea en Afternoon Tea door elkaar heen gebruikt. Dit komt omdat ze eigenlijk bijna hetzelfde inhouden. In 1840 is de Afternoon Tea ontstaan. In die tijd waren er twee maaltijden op een dag; een groot ontbijt in de ochtend en een diner laat in de avond. Anna, de zevende hertogin, kreeg tussen deze maaltijden in vaak trek. Ze besloot bij haar kopje thee wat hapjes te laten serveren. Dit beviel haar erg goed en het werd een traditie. Rond 4 uur in de middag nam ze plaats aan een lage tafel en dronk ze in gezelschap thee in combinatie met zoete en hartige hapjes. Veel rijke mensen vonden dit een goed idee, waardoor het steeds populairder werd.

De High Tea is later ontstaan bij de lagere bevolkingsgroep. Zij dronken thee met verschillende hapjes als ze terugkwamen van hun werk. Het grootste verschil tussen deze twee is dat de Afternoon Tea rond 4 uur in de middag was en dat de High Tea rond 6 uur ‘s avonds was. De High Tea bestond uit wat grotere hapjes, omdat het vaak ook het diner (deels) verving. Vandaag de dag worden de termen door elkaar heen gebruikt, omdat iedereen nu kan genieten van een High Tea, waar en wanneer je wil.

Van thee naar wijn

Aan het einde van de middag in het gezelschap van vrienden of familie is er vaak behoefte aan een alcoholische versnapering. Een High Tea met een wijntje erbij is zo gek nog niet. De combinaties van de hapjes en de wijn waren alleen niet altijd optimaal. Er werden veel verschillende dingen geprobeerd. Uiteindelijk viel veranderde het een en ander: de thee werd overbodig en de meeste zoete hapjes hoefde ook niet meer. De High Wine ontstond: het kleine, alcoholische zusje van de High Tea. De High Wine bestond uit verschillende rondes met diverse wijnen en hapjes. Het werd een soort wijnproeverij waarbij je proeft hoe wijn en spijs bij elkaar aansluit. Heerlijk als een soort luxe borrel en ook nog eens leuk om kennis te maken met verschillende wijnen en smaken.

High wine

Waar geniet je van deze arrangementen?

Een High Tea of High Wine is tegenwoordig gewoon te reserveren bij horeca locaties. Zo heb je niet de rommel en stress van het voorbereiden, maar kun je wel genieten van al dat lekkers. Wil jij wel een keer zo’n High Wine proberen? Dan kun je direct reserveren bij de leukste High Wine locaties in Nederland. Verras je liever iemand? Dan is het ook erg leuk om een High Tea bon cadeau te geven. In te leveren bij allerlei verschillende locaties door heel Nederland. Geniet ervan!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.