Hoe kies je het juiste bierpakket?

Met de populariteit van speciaalbieren en de toename van het aantal Nederlandse brouwerijen is ook de populariteit van bierpakketten flink gestegen. Bierpakketten maken het voor de consument gemakkelijk om kennis te maken met verschillende bieren, bierstijlen en brouwerijen. 

Een bierpakket is een gewaardeerd cadeau voor bijvoorbeeld Vaderdag, een verjaardag, zomaar een cadeautje voor een bierliefhebber of een traktatie voor jezelf. Als doorgewinterde bierliefhebber is het niet zo moeilijk om een pakket voor jezelf samen te stellen en jouw favorieten in een doos naar je toe te laten komen. Als je echter nog veel moet ontdekken in de wondere wereld van het speciaalbier kan het interessant zijn om een samengesteld pakket te bestellen en je zodoende te laten verrassen. Naast dat er ontelbaar veel smaken bier zijn tegenwoordig, zijn er ook ontelbaar verschillende bierpakketten. Er is wel enige orde aan te brengen in de vele beer packs, aangezien veel bierpakketten in een bepaald thema zijn samengesteld. Hieronder sommen we een aantal van deze verschillende bierpakketten op. 

Van één brouwerij 

Bij veel brouwerijen kun je een bierpakket kopen met bieren die de brouwerij zelf brouwt. Tegenwoordig worden dit soort biercadeaus ook aangeboden bij (lokale) supermarkten en slijterijen. Met de toename van het aantal kleinere lokale brouwerijen kun je gemakkelijk een cadeau bedenken voor een vriend(in) die op afstand woont. Verras diegene met lokale bieren uit je eigen woonplaats of schenk juist iets wat voor hen lokaal is. Waar de pakketten van écht lokale brouwerijen louter bij lokale slijterijen en bierwinkels te koop zijn, daar zijn de grotere brouwerijen landelijk verkrijgbaar. Dit geldt ook voor de grotere speciaalbierbrouwerijen zoals Jopen, Kompaan en Brouwerij ‘t IJ. 

Foto bierpakket

Met glas 

Bij bovenstaande pakketten zit vaak een origineel bierglas van de brouwerij in kwestie. Op die manier kun je de bieren uit het pakket uit het juiste glas drinken. Er zijn verschillende fraaie bierglazen te koop die ook als onderdeel van een bierpakket worden verkocht. Denk hierbij aan de La Trappe kelk, het Duvel glas of het koetsiersglas van Pauwel Kwak. Naast pakketten met deze originele bierglazen zijn er tegenwoordig ook beer packs op de markt waar neutrale proefglazen bij worden geleverd. Deze bierglazen zijn vaak wat kleiner, waardoor je een flesje met zijn tweeën kunt proeven. 

Eén bierstijl 

Je kunt ook bierpakketten kopen die bestaan uit bieren in dezelfde bierstijl. Bijvoorbeeld een pack met alleen maar blond bier of IPA. Als je heel erg houdt van een bepaalde soort bier is het leuk om eens zo’n pakket te kopen en zodoende verschillen te kunnen ontdekken binnen een biersoort. Ook hierbij is het leuk om samen met een medeliefhebber te gaan proeven, zodat je elkaar op subtiele verschillen kunt wijzen… Maar je kunt ze natuurlijk ook allemaal lekker voor jezelf houden. 

Prijswinnende bieren 

Tot slot kun je gaan voor prijswinnende bieren. Het leuke aan dit soort pakketten is dat je vaak een enorm gevarieerd bierpakket ontvangt en de bieren zijn bewezen van hoge kwaliteit. Het kan gaan om een pakket met bieren die bijvoorbeeld wisten te scoren tijdens de Dutch Beer Challenge, de World Beer Awards of de Brussels Beer Challenge.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.