Hoe jij een huurwoning vindt in Rotterdam: 5 aandachtspunten

Tegenwoordig is de concurrentie op de woningmarkt hoog, zeker in de grote steden. Wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe huurwoning in Rotterdam zul je merken dat er veel andere gegadigden zijn, doordat je veel andere reacties ziet en de bezichtigingen druk bezocht zijn. Hoe vind je in zo’n competitieve markt een huurwoning in Rotterdam? Lees nu verder en ontdek!

Kom je in aanmerking voor een sociale huurwoning?

Veel huurwoningen in Nederland zijn gereserveerd voor sociale huur. Je moet aan een aantal eisen voldoen om hiervoor in aanmerking te komen en vaak is er een lange wachtrij. Voldoe je aan de eisen, heb je geen haast en wil je een relatief goedkope huurwoning? Dan is een sociale huurwoning wellicht een goede optie voor jou.

Beperk je niet zoekopdracht niet tot één wijk

De leuke eettentjes, kroegen, winkels, ongekende gezelligheid en het prachtige uitzicht. Dit zijn nog maar enkele redenen waarom veel mensen in het centrum willen wonen. Maar waar veel mensen op dezelfde plek (willen) wonen, komen andere problemen de hoek om. De huurprijs is namelijk zeer fors en parkeren is lastig. Beperk je zoekopdracht daarom niet tot één wijk, maar sta open voor andere bekende wijken of ontdek een nieuwe wijk.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Makelaars en woningbouwverenigingen hebben vaak documenten zoals een arbeidscontract, salarisstrook en een legitimatiebewijs van je nodig. Wanneer je dit allemaal klaar hebt liggen ben je in staat om dit te geven wanneer dit nodig is, zo loop je weer een stukje voor op je concurrentie. Daarnaast is het ook waardevol om te kijken of je jezelf kunt onderscheiden? Verhuurders willen namelijk graag zekerheid. Heb je bijvoorbeeld veel spaargeld? Of heb je een studie afgerond waarbij de kans op een baan zeer hoog is? Geef dit aan bij de verhuurder. Dit zijn factoren waardoor een verhuurder naar kijkt om vast te stellen of je de huur maandelijks kan ophoesten, of niet.

Rotterdam huurwoning

Zorg voor een goede eerste indruk

Een eerste indruk kun je maar één keer maken. Zorg dan ook dat je bij het reageren op een woning niet met een standaardverhaal komt aanzetten. Wees creatief in je brief en overtuig de verhuurder dat deze jou moet kiezen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een korte introductiebrief, om vervolgens jezelf voor te stellen in een video. Op deze manier heeft de verhuurder gelijk een goed beeld bij wie je bent.

Wacht niet af!

Met de huidige krapte op de woningmarkt is het een kwestie van enorm snel reageren. Twijfelaars zijn te laat. Dit is natuurlijk verre van ideaal wanneer je een nieuwe huurwoning in Rotterdam zoekt, maar het is wel de werkelijkheid.

Zoek verschillende aanbieders

Het is handig om voor jezelf een lijst te maken met de verschillende aanbieders van huurwoningen in Rotterdam, zoals huurstunt.nl. Zo heb je voor jezelf overzichtelijk op welke plekken je kunt zoeken. Het is raadzaam om het aanbod van de aanbieders op lijstje zo vaak mogelijk te controleren, zodat je altijd op de hoogte bent van nieuw aanbod.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.