In tijden van thuiswerken is goede urenregistratie van essentieel belang

Als je als ondernemer veel mensen in dienst hebt die dagelijks aanwezig zijn op kantoor of op de werkvloer dan kun je het zelf aanschouwen dat ze voor je bedrijf aan het werk zijn. Niet dat je iedere minuut hoeft te controleren dat ze wat doen maar je ziet hun aanwezigheid en dat er klussen geklaard worden. Als mensen veel thuiswerken heb je daar als werkgever natuurlijk veel minder goed zicht op en is het belangrijk dat de gemaakte uren wel goed geregistreerd worden. Dat is geen leuke klus en veel mensen doen dat niet graag. Reden genoeg om dit wat aangenamer te maken. 

Gebruik een systeem van AFAS voor de urenregistratie

Zo kun jij als werkgever zien waar mensen thuis hun tijd aan besteden en zo inschatten hoeveel uur er aan bepaalde werkzaamheden wordt besteed. Het is namelijk belangrijk om dit te weten omdat je zo niet alleen weet hoeveel tijd dit kost maar ook kunt bepalen of het voldoende rendement oplevert of dat er wellicht aanpassingen nodig zijn. Als je werkt met een systeem van AFAS kun je daarin een goede registratie van alle gewerkte uren laten doen. De uren reken jij dan weer door als kosten voor je bedrijf. 

Vaak blijft deze klus te lang liggen

Nu zijn er maar heel weinig werknemers die altijd met plezier hun uren registreren. De ervaring leert dat de meeste mensen dit na een poosje doen, vaak pas aan het einde van de week of nog later en dan niet meer precies weten waaraan ze hun tijd besteed hebben. Dan wordt het nog wel eens giswerk en dat is voor jou als ondernemer natuurlijk niet zo handig. 

Zorg voor een snelle en eenvoudige manier van urenregistratie

Kies je voor een AFAS systeem dan kun je je werknemers op verschillende manieren hun uren laten registreren. Dit kan in Excel, in een losstaand software programma maar ook met behulp van een app. Kies je voor de laatste oplossing dan kun je deze eenvoudig koppelen aan je ERP of HR systeem. Dit maakt de administratie meteen een stuk makkelijker en sneller. Met de app kunnen je werknemers thuis eenvoudig hun uren registreren zodat jij dit weer kunt meenemen als je het doorberekent aan je klanten. Als het registreren makkelijk gaat, zijn mensen eerder geneigd dit te doen en wordt het geen klusje waar ze tegenop zien of dat niet nauwkeurig gebeurt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.