Kunststof kozijnen: 5 voordelen op rij

Wil jij nieuwe kozijnen aanschaffen, maar weet je nog niet welke? Dan ben je hier op de juiste plek! Kozijnen zijn er in verschillende soorten, maten en materialen. Vooral de materialen maken een groot verschil. Zo zijn de meeste kozijnen van kunststof, hout of aluminium. Vandaag behandelen we de voordelen van kunststof kozijnen. Dus lees snel verder en ontdek de voordelen van kunststof kozijnen! 

  1. Kunststof kozijnen vergen weinig onderhoud 

Éen van de grote voordelen van kunststof kozijnen is dat deze nauwelijks onderhoud vergen. Doordat kunststof zeer kleurvast is hoeven de kozijnen vrijwel niet bijgeschilderd te worden. Ook zijn de kozijnen goed bestand tegen vuil en de verschillende weersomstandigheden. Het enige periodieke onderhoud wat de kozijnen vergen is deze zo af en toe te schoonmaken met een vochtig doekje. 

  1. Kunststof kozijnen zijn inbraak werend 

De meeste kunststof kozijnen zijn voorzien van het Veilig Wonen Keurmerk. Dit keurmerk geeft aan dat de kozijnen inbraakproof zijn. Doordat deze zijn voorzien van speciale scharnieren, waardoor het kozijn niet uit de hengsels kan worden getild. Hierdoor maak je het inbrekers een stuk lastiger om binnen te komen en zullen ze waarschijnlijk verder zoeken naar een ander slachtoffer.  

  1. Kunststof kozijnen hebben een hoge isolerende waarde 

Kunststof kozijnen hebben een hoge isolerende waarde, waardoor deze bijdragen aan het energielabel van je woning. Hierdoor kan je je stookkosten flink reduceren. Om dit soort maatregelen te stimuleren heeft het kabinet een subsidieregeling opgesteld voor energiebesparing eigen woning. Misschien kom jij wel in aanmerking voor subsidie op kunststof kozijnen. 

  1. Kunststof kozijnen zijn voordelig 

Naast alle voordelen die je zojuist hebt gelezen, is er een groot voordeel die nog ontbreekt. Kunststof kozijnen zijn namelijk erg voordelig. De gemiddelde prijs van een kunststof kozijn ligt tot 20% lager dan die van een houten of aluminium kozijn.  

  1. Kunststof kozijnen hebben een veelzijdig uiterlijk 

Je zou het niet verwachten, maar kunststof kozijnen zijn in meer kleuren dan wit verkrijgbaar. Tegenwoordig zijn kunststof kozijnen is allerlei verschillende dessins en kleuren beschikbaar, zodat er altijd een geschikt voor kozijn voor jou beschikbaar is! 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.