Led-verlichting een uitstekend idee voor je overkapping

Om ook bij wat mindere weersomstandigheden gezellig buiten te kunnen zitten, is een overkapping een prima oplossing. Dat buiten zitten zal vaak ’s avonds zijn en is er dus verlichting nodig. Daarvoor zou je gloeilampen kunnen gebruiken. Maar als je elektriciteit wilt besparen, dan zijn led-lampen een veel betere oplossing. Die hebben twee hele grote voordelen. Ten eerste de al genoemde energiebesparing en de tweede de lange levensduur. Dit artikel gaat over led-verlichting die voor overkappingen kan worden gebruikt. Maar eerst wat zijn een led en een led-lamp.

Wat zijn een led en een led-lamp

Led is een afkorting van Light Emitting Diode. Een diode is een elektronisch componenten en werkt daarom niet op 220 Volt. Vandaar dat er altijd een apparaat nodig is, die 220 Volt naar een lagere spanning omzet. Een led is een diode en laat daarom alleen stroom in een richting door en geeft dan licht af. Het is een component dat al heel lang wordt gebruikt, vaak als indicatorlampje, maar ook in afstandsbedieningen. Tegenwoordig geeft een led significant meer licht af dan vroeger, en wordt die daarom nu op steeds grotere schaal voor verlichting gebruikt. Voor een lamp zijn wel diverse leds nodig. Naast het benodigde voedingsapparaat, het feit dat je er diverse van nodig hebt voor een lamp, is er nog een derde belangrijke karakteristiek. Die is dat de led gebundeld licht uitzendt en niet zoals een gloeilamp naar alle kanten.

Lampen voor de overkapping

Van lampen voor een overkapping wil je doorgaans niet dat ze alle kanten op verlichten. Dat is ook niet prettig voor eventuele buren. Daarom is de spot het meest gekozen type lamp daarvoor. Omdat gloeilampen licht naar alle kanten uitzenden, dient voor een spot het licht daarvan met een reflector te worden gebundeld. Dat is bij led-spots niet nodig. Waar je echter bij een led-lamp rekening mee moet houden, is dat hoewel die niet veel warmte produceert, die warmte wel moet worden afgevoerd.

Aanschaf

Het is zaak om bij de aanschaf van lampen voor een overkapping, erop te letten dat die geschikt zijn voor buitengebruik. Als je op het internet zoekt met led verlichting overkapping, dan zal je het nodig aanbod tegenkomen. Een van de webwinkels die dat soort verlichting aanbiedt, is https://www.euroledshop.nl. Er is een ruime keuze beschikbaar.

Voordelen Ledshop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.