Lees hier 3 ideeën voor jouw Japanse tuin

Is het voor jou tijd om je tuin aan te passen? Of heb je net een nieuw huis gekocht en wil je jouw tuin Japans inrichten? De Japanse tuin is perfect om in de tuin tot rust te komen na een lange dag. Deze plaats biedt ontspanning en rust. Lees hier 3 ideeën voor in jouw Japanse tuin.

Behoud balans in de drukte van je tuin

In een Japanse tuin is het belangrijk dat je balans in de tuin hebt. In de Japanse cultuur en voor de Japanse bevolking is dit erg belangrijk, zij noemen dit Yin en Yang. Dit betekent niet dat de tuin in balans moet zijn door symmetrie toe te passen in de tuin. Het gaat er hier om dat je de hoeveelheid drukte in de tuin in balans houdt. Is het drukker aan de linkerkant van de tuin? Zorg dan dat de rechterkant van de tuin meer rust uitstraalt.

Maak jouw tuin compleet met een beek of een vijver

In de Japanse cultuur heeft elk voorwerp in de tuin een symbolische waarde. Een beek of vijver is erg belangrijk in een Japanse tuin. Zo wordt er gezegd dat het geluid van stromend water je zen maakt. Het bied je dus erg veel rust. De stroom van het water staat voor de levensstroom. De stenen om het water heen staan voor alle obstakels in het leven die voorkomen. Een beek of vijver zorgt dus voor een ontspannen sfeer door zijn geluid en uiterlijk.

Houdt het meubilair in jouw tuin natuurlijk

In de Japanse cultuur is het niet gebruikelijk om meubels in de tuin te hebben, zij gebruiken de tuin om in te lopen. Toch zit het in de Nederlandse cultuur om rustig in de achtertuin te ontspannen en met mooi weer in de tuin te zitten. Wees dus vooral niet bezwaard om dit in je tuin te plaatsen. Om de meubels het meeste tot zijn recht te laten komen is het mooi om natuurlijke producten te gebruiken voor het meubilair. Denk aan hout of steen. Metalen producten zullen niet mooi bij een Japanse tuin staan.

Nu je weet hoe je een Japanse tuin het best tot zijn recht krijgt is het tijd om de tuin aan te leggen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om het aan te laten leggen door een hoveniersbedrijf in Groningen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.