Loop op rozen na een ontspannen voetmassage

Wanneer je aan het bezoeken van een pedicure denkt, denk je misschien niet meteen aan een voetmassage. Mensen bezoeken vaak een pedicure wanneer ze problemen met hun voeten ervaren zoals ingegroeide teennagels, eksterogen of kalknagels. Maar ook voor een heerlijke voetmassage kun je bij de pedicure in Ommen terecht.

Wanneer een voetmassage?

Een voetmassage is eigenlijk altijd een goed idee. Je voeten verrichten dagelijks namelijk veel werk en zitten vaak hele dagen verstopt in schoenen die soms knellen. Zij dragen jouw hele gewicht en zorgen er voor dat je van A naar B komt. Het is daarom van belang om goed voor je voeten te zorgen. Heeft u behoefte aan ontspanning, dan kunt u ook een lekkere voetmassage boeken bij de pedicure. Maar wist je dat dit ook kam wanneer je bijvoorbeeld last hebt van bepaalde spieren in je voet(en)? De pedicure kan er met een massage voor zorgen dat de pijn verminderd. Heb je bijvoorbeeld last van reumatische of diabetische voeten, dan kan een voetmassage ook voor een betere bloedsomloop zorgen. Zelfs wanneer je last hebt van harde en eeltige voeten hebt kan een voetmassage zeer verrijkend omdat deze de huid juist gevoeliger en zachter maakt.

Voorafgaand aan een voetmassage

Allereerst ga je lekker ontspannen in een comfortabele stoel liggen waarna je voeten gewassen worden in een warm voetenbadje. Dit is als voorbereiding op de massage, en om de voeten te reinigen. Hierna is het van belang dat jouw voeten goed gedroogd worden. Wanneer je voeten lekker schoon, droog, zacht en warm zijn worden deze lekker in gemasseerd met een verzorgende massageolie. De massageolie die gebruikt wordt is dus niet alleen prettig voor de massage zelf, maar het bevat ook verzorgende bestanddelen die tijdens de massage diep in de huid treden.

Wat houdt een voetmassage precies in?

Een massage is niet zomaar ergens een beetje druk opvoeren en wrijven. Er wordt op verschillende drukpunten gewreven en geduwd om op deze manier de druk te verlagen en eventuele pijn te verminderen. Uiteraard zorgt een voetmassage ook voor de nodige ontspanning. Verscheidene massagetechnieken worden gebruikt tijdens de voetmassage. Harde en zachte technieken wisselen elkaar af. Bij zachte technieken kun je denken aan strijken, of een heen en weer rollen met een duim over verschillende plaatsen op de voet. Bij de harde technieken kun je denken aan harde druk uitoefenen, knijpen of de haktechniek. Bij een voetmassage wordt er voornamelijk gebruik gemaakt van de wrijftechniek met de duim. De boog van de voet wordt vaak met een vuist gemasseerd. Hierbij moet er wel de juiste druk gebruikt worden, anders kan het gaan kietelen.

Wat doet een voetmassage?

Naast dat een voetmassage prettig aanvoelt en heel ontspannend kan zijn, heeft het ook een positief effect op de voeten en dan met name op de bloedcirculatie welke plaatsvindt in de huid van de voet en in de voetspieren. Koude voeten worden door de massage weer lekker warm en spanningen glijden er door van je af.  Door de massage worden eventuele spanningen in de voet lekker los gemasseerd en tevens worden afvalstoffen afgevoerd. Om dit proces te helpen doe je er goed aan om na de massage veel water te drinken. Door de voetmassage wordt het zenuwstelsel en het energiesysteem gestimuleerd. Tijdens een massage ben je totaal gefocust op je voeten waardoor je je bewuster wordt van wat je voeten te verduren hebben en wat een massage met je voeten doet. Het effect van een voetmassage bereikt het hele lichaam, dus niet alleen de voet. Dat heeft te maken met het feit dat het zenuwstelsel nauw verbonden is. Met een warme doek wordt de massageolie verwijderd en worden de voeten nog even in gemasseerd met een voedende crème. Hierna kun je er weer even lekker tegenaan.

Een afspraak maken?

Herken je bovenstaande problemen, of heb je gewoon zin in een heerlijke ontspannende voetmassage? Maak dan meteen een afspraak! Je kunt kiezen uit vele verschillende behandelingen. Ook is het mogelijk om een voetmassage te combineren met bijvoorbeeld een gellak behandeling of andere pedicure behandelingen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.