Magneetdeken paard

Magneetdeken paard therapie

Een veel voorkomend probleem bij paarden is de peesblessure van het paard. Wanneer je paard een peesblessure heeft dan kun je eindeloos stappen en koelen. Al wetend dat het nog maanden kan gaan duren met de onzekerheid of het wel echt ooit weg zal gaan.

Een oplossing voor blessures bij paarden is een magneetdeken. Een magneetdeken kan de pijn van het paard verminderen, maar ook kan het ervoor zorgen dat het algemene welzijn van het paard verbetert.

Pulserend magneetveld therapie

De werking van de magneten wordt pulserend magneetveld therapie genoemd. Deze vorm van therapie is eenvoudig zelf toe te passen. Dit kun je doen door magneten vlakbij een paard of ander dier aan te brengen, dit wordt gedaan door middel van een deken of ander soort verpakking. In de producten zitten magneten verwerkt die tot in het weefsel doordringen en zo doende invloed hebben op de doorbloeding en stofwisseling van de cellen. Door deze techniek kan weefsel sneller en ook beter herstellen.

Magneetdeken paard

De magneten in het magneetdeken zitten gestikt rond de half en de rug. Dit zijn namelijk een van de meest belangrijke spiergroepen in het lichaam van een paard. Wanneer deze magneten rond deze spiergroepen hangen, wordt de bloedstroom van het paard beter. Dit brengt een reeks voordelen met zich mee. Enkele voordelen hiervan zijn: het verminderen van spierspanning, verminderen van ontstekingen en pijn, verbeteren van de algemene gezondheid en het verbeteren van de bloedcirculatie.

Een magneetdeken kan ook gebruikt worden om voor een training het paard op te warmen en na de training het paard weer langzaam te laten afkoelen. De dekens kunnen er echter wel pas over wanneer het paard droog is en op normale temperatuur is. Zo kun je deze bijvoorbeeld gebruiken in een trailer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.