Waarom je met vergelijken geld kunt besparen

Als je net je rijbewijs hebt gehaald telt nog maar 1 ding, met je auto de weg op. Een auto heb je al, nu moet je nog een goede verzekering afsluiten. Sommigen zijn best duur en anderen zijn weer goedkoop. Hoe zorg je ervoor dat je de juiste verzekering afsluit? En waar betaal je geen hoge premie? Vragen waar je als beginnend bestuurder graag een antwoord op wilt hebben. Ook als je al langer je rijbewijs hebt maar wil kijken of je kunt verlagen in je maandelijkse kosten loont het om eens te gaan vergelijken. Maar waar doe je dat?

Weet waar je op moet letten

Als je gaat vergelijken is het handig om te weten waar je op moet letten. Waar is de hoge premie op gebaseerd? Is dit per provincie verschillend of gelijk? Over het algemeen worden premies berekend op de provincie waar je woont en meestal wordt ook het aantal auto’s in die provincie meegerekend. Mensen die in een provincie wonen met veel grote steden betalen meer premie omdat de kans op schade groter is in steden dan in provincies waar weinig steden zijn. Zo betaald iemand in Groningen minder premie dan iemand in Zuid-Holland.

Er wordt ook gekeken naar je leeftijd, iemand die 18 is en net zijn/haar rijbewijs heeft gehaald betaald een hogere premie omdat diegene in een risicogroep valt waar nog wel eens ongelukken gebeuren.

Het gemak van vergelijkingssites

Om gebruik te maken van een vergelijkingssite is het handig om je gegevens bij de hand te hebben. Het begint met het aanleveren van de kenteken van je auto, je adresgegevens, en je geboortedatum. Bij een volgende stap geef je aan hoeveel schadevrije jaren je hebt en hoeveel kilometers je gaat rijden per jaar. Op basis van deze gegevens rolt er dan een advies uit die rekening houdt met jouw situatie en kun je de link aanklikken om de gekozen verzekering af te sluiten.

Je verzekering afsluiten

Zoals al aangegeven loont het dus om verzekeringen te vergelijken. Zo kun je heel gemakkelijk door een paar dingen in te vullen heel eenvoudig je autoverzekering vergelijken en je autoverzekering berekenen. Om zo te komen bij de best passende autoverzekering voor jouw situatie. Een autoverzekering afsluiten was nog nooit zo makkelijk geweest!

Mochten er dingen zijn die nog onduidelijk zijn dan kun je er meer over lezen op de site. Onder het kopje vragen staan de FAQ, hierin kun je ook veel informatie vinden. Voor nu; succes met het vinden van een autoverzekering!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.