Nieuwe iPhone’s nu volop beschikbaar

Sinds halverwege september zijn ze beschikbaar: de nieuwe iPhone’s voor het jaar 2019. Na de iPhone XR, iPhone XS en iPhone XS Max van 2018 kun je nu aan de slag met de iPhone 11, de iPhone 11 Pro en de iPhone 11 Pro Max. De prijzen starten bij € 809,- voor de 11 en lopen op naar € 1259,- voor de 11 Pro Max. Dit betreft dan de prijzen voor de losse verkoop.

iPhone 11

Dit is de instap telefoon van de nieuwste serie en de goedkoopste van de drie. De iPhone 11 is uitgerust met een 6,1-inch LCD-scherm en beschikt over een dubbele camera (voor het eerst twee camera’s op een 6,1-inch toestel) en een glazen achterkant en aluminium behuizing in meerdere kleuren. De iPhone 11 draait op een snelle A13 Bionic-chip, volgens Apple de snelste CPU in een smartphone ooit en is voor de graphics voorzien van een A13 Bionic-chip die vooral games beter zal laten presteren.

Je kunt bij de iPhone 11, net als al geval was bij de iPhone XR, kiezen uit zes kleuren: zwart, wit, geel, rood en de nieuwe kleuren groen en lavendel. Koraal en blauw van de XR zijn dus niet meer beschikbaar.

iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max

Het nieuwe topmodel van Apple is dit jaar de iPhone 11 Pro. Deze is beschikbaar in twee formaten: een 5,8-inch Super Retina XDR display OLED-scherm voor de gewone 11 Pro en het groter 6,5-inch OLED-scherm bij de Max-uitvoering. De toestellen beschikken over een drievoudige camera aan de achterkant. De telefoons zijn beschikbaar in vier kleuren: spacegrijs, zilver, goud en de helemaal nieuwe keuze, donkergroen.

De iPhone 11 Pro verschilt qua design nauwelijks van de XS van vorig jaar, maar de achterkant heeft wel een matte uitvoering gekregen. En natuurlijk vallen de drie cameralenzen aan de achterkant direct op. En net als de gewone iPhone 11 beschikken de Pro’s over een geavanceerde A13 Bionic-chip (20 procent snellere CPU en GPU dan de A12, zijn voorganger) en een A13 Bionic-chip voor nog snellere graphics.

De iPhone 11 Pro heeft een vier uur langere batterijduur dan zijn voorganger, de iPhone XS en bij de iPhone 11 Pro Max is dit zelfs vijf uur extra. De waterbestendigheid is nu opgeschaald naar IP68, waardoor je de telefoons maximaal 30 minuten tot een diepte van 4 meter kunt onderdompelen. Ook fijn: dit jaar wordt een snelle 18 Watt adapter voor sneller opladen standaard meegeleverd.

Al vernieuwingen hebben er overigens wel voor gezorgd dat een eventuele telefoon reparatie van je nieuwe iPhone weer duurder zijn geworden. Vooral het vervangen van het scherm kan in de papieren lopen. Dat is wellicht een goed argument een verzekering te overwegen. Dan weet je in ieder geval waar je aan toe bent…

iOS13

Alle nieuwe iPhone’s worden standaard geleverd met het nieuwe iOS 13, dat naast vele andere nieuwe zaken beschikt over een donkere modus, QuickType NL, een nieuwe Herinneringen-app en een volledig vernieuwde versie van CarPlay, Apple’s oplossing voor het veilig gebruiken van je smartphone in de auto.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.