In tijden van thuiswerken is goede urenregistratie van essentieel belang

Als je als ondernemer veel mensen in dienst hebt die dagelijks aanwezig zijn op kantoor of op de werkvloer dan kun je het zelf aanschouwen dat ze voor je bedrijf aan het werk zijn. Niet dat je iedere minuut hoeft te controleren dat ze wat doen maar je ziet hun aanwezigheid en dat er klussen geklaard worden. Als mensen veel thuiswerken heb je daar als werkgever natuurlijk veel minder goed zicht op en is het belangrijk dat de gemaakte uren wel goed geregistreerd worden. Dat is geen leuke klus en veel mensen doen dat niet graag. Reden genoeg om dit wat aangenamer te maken. 

Verder lezen

Salarisadministratie uitbesteden – Waarom dit een goed idee is

Wie personeel in dienst neemt, moet er natuurlijk ook de administratie bijnemen. Om ervoor te zorgen dat alles binnen het wettelijke kader verloopt, vraagt de overheid ons om de nodige documenten op te stellen en bij te houden. Voor een kleine zelfstandige kan dit echter al snel te veel werk worden. Salarissen berekenen, salarissen uitbetalen en de administratie in orde brengen, kan heel veel kostbare tijd in beslag nemen. In dit artikel zal ik jullie uitleggen waarom het een goed idee is om je salarisadministratie uit te besteden.

Verder lezen

Tv-abonnementen vergelijken, er is hulp

Je kunt een Tv-abonnement krijgen als los abonnement, maar ook in combinatie met internet en in een alles-in-1 pakket. Dat laatste pakket omvat naast TV en internet ook vast bellen. Hoewel een pakket heel aantrekkelijk kan zijn, is het goed jezelf af te vragen of dat toegevoegde waarde bevat. Veel mensen hebben een mobiele telefoon en gebruiken nog zelden het vaste toestel. Loont een vaste telefoonlijn nog wel de moeite? Wat internet betreft, dat gaat een steeds prominentere rol in ons leven spelen. Bijvoorbeeld, het aantal bedrijven dat streaming video via internet bieden, blijft groeien. Heb je TV nog wel nodig?

Verder lezen