Extra gemak met een Quooker!

Een Quooker installeren hoort er tegenwoordig al helemaal bij wanneer er een keuken wordt geplaatst. De Quooker is een kokend waterkraan die op een eenvoudige manier water uit de tap haalt. Dit hete water wordt verwarmd in een waterreservoir onder uw gootsteen en omhoog gepompt op het moment dat u het nodig heeft. Wanneer er vaak kokend water nodig is, is een Quooker geen overbodige luxe. Het wordt vooral gebruikt voor het bereiden van eten, thee zetten of hete sopjes maken. In dit artikel worden de gemakken van de Quooker kraan besproken en uitgelegd.

Duurzaamheid staat bovenaan

In 2020 staat duurzaamheid centraal in onze samenleving en daarbij de producten die ons duurzamer maken. Eén van deze producten is de heet waterkraan die wij de Quooker noemen. De Quooker is zuiniger dan een andere tool die gebruiken zou kunnen worden om water mee te verhitten. Dit komt bijvoorbeeld doordat u precies de hoeveelheid heet water tapt die u nodig heeft. Ook verlies je op deze manier geen energie of water meer door te lange leidingen. Daarnaast verbruik je minder energie waardoor je tientallen euro’s kan besparen in een jaar.

Alle gemakken van een Quooker

Doordat er niet meer gewacht hoeft te worden op kokend heten bespaart u niet alleen geld maar ook tijd. Ook is het fijn om te weten dat de Quooker een kindvriendelijk apparaat is door een druk- draai knop. Daarnaast gaat de lichtring gloeien wanneer de knop wordt aangeraakt zodat u als ouder snel kan zien of uw kind aan de kraan zit. Er is ook een mogelijkheid om de kraan te verhogen of te verlagen zodat uw kind niet in aanraking kan komen met het hete water. Naast al deze voordelen zorgt de heet waterkraan er ook voor dat er veel apparaten overbodig zijn op het keukenblad. Zo hoeft er geen waterkoker of koffiezetapparaat meer te staan, dit creëert veel ruimte. De Quooker zuivert bovendien ook het water wat door het filter in het reservoir komt. In het filter liggen allerlei verontreinigingen die het water slecht beïnvloeden, zoals chloor maar ook andere bacteriën. Het water wordt van tevoren gekookt waardoor alle slechte bacteriën zullen vergaan.

Het gemak van de installatie

Een Quooker installeren is gemakkelijk en dit wordt vaak als extra service geleverd bij een aankoop van een Quooker. Bij van gas naar inductie krijgt u bij aankoop van een Quooker een plaatsing en aansluiting. Op deze manier hoeft u zich geen zorgen te maken over de aanschaf van een Quooker maar wordt deze op een geschikt moment naar keuze geïnstalleerd. De Quooker kan geïnstalleerd worden op een plek waar zich een waterleiding en een elektriciteitsaansluiting bevindt. Dit is in veel gevallen onder de kraan in het keukenkastje. Als eerste stap moet het leidingwerk zo precies en efficiënt mogelijk gedaan worden. Hierbij komt de monteur te pas die het leidingwerk als puzzelstukjes in elkaar zet. Hierna moet het reservoir in het keukenkastje geplaatst worden, maar eerst wordt er een energieverdeler in het stopcontact gestopt. Dit voorkomt dat de stoppen door zullen slaan. Dit proces duurt minder dan een uur, daarna wordt het water in het reservoir opgewarmd en laat de monteur precies zien hoe de kraan werkt. Dit wordt bij Van Gas naar Inductie gedaan door de HR Montagegroep. Deze monteurs weten precies hoe ze te werk moeten gaan en een mooi product moeten afleveren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.