Restitutiepolis: wat is dit precies?

Bij een restitutie polis krijg je een volledige vergoeding en heb je meer keuzevrijheid tussen zorgaanbieders. Het lijkt heel erg op een naturapolis. Er worden veel contracten met verschillende zorgverleners afgesloten. Wij vertellen je graag wat een restitutiepolis is en wat het verschil is tussen de natura- en restitutiepolis.

Wat is een restitutiepolis?

Het je gekozen voor een restitutiepolis? Dan krijg je bij elke zorgaanbieder een vergoeding en heb je meer keuzevrijheid. Komt het voor dat je naar een zorgverlener gaat waar je geen contract mee hebt afgesloten? Dan moet je vaak de rekening voorschieten die je later bij je zorgverzekeraar kunt declareren. Je kunt dit ook afsluiten bij een zorgverzekering voor jongeren.

Je kunt ook voor een zuivere restitutiepolis kiezen. Je bent dan volledig vrij om te kiezen welke zorgverlener je wilt. Ook dan is het mogelijk dat jij je rekening moet voorschieten die je vervolgens later kunt declareren. Maak goede afspraken met je zorgaanbieders. Op deze manier kun je het voorschieten van rekeningen ook voorkomen. 

Wat is het verschil tussen een restitutie- en naturapolis?

Ook is het belangrijk om het verschil tussen restitutiepolis en naturapolis te weten. Het grootste verschil is dat je met de restitutieverzekering zelf je arts en andere zorgverleners mag kiezen, zonder dat dit invloed heeft op de vergoedingen die je van de zorg ontvangt. Bij de naturapolis is dat anders, want als je naar een niet-gecontracteerde zorgverlener gaat dan betaal je een gedeelte van je rekening zelf.

De kans is groot dat een restitutieverzekering wel duurder is dan een naturapolis, maar je ervaart dan ook zeker meer voordelen. Op deze manier kun je bij elke zorgverlener terecht. Dit is natuurlijk ideaal. Ben jij op zoek naar de goedkoopste zorgverzekering van 2020? Wellicht kunnen wij jou daarbij helpen. Om uit te rekenen welke zorgverzekering het goedkoopst is, kun je het beste zorgverzekeringen met elkaar vergelijken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.