Sim Only abonnementen

Steeds meer mensen kiezen voor een Sim Only abonnement. Maar wat is dit precies en hoe werkt het? In deze tekst lees je daar meer over.

Wat is sim only?

Sim only is een abonnement zonder telefoon. Meestal als je een telefoon abonnement afsluit krijg je een telefoon en daarbij een aantal belminuten en data. Een sim only abonnement is ook met belminuten en data wat je per maand kunt gebruiken alleen is het dus een abonnement zonder telefoon. Als je dus nog een goede telefoon hebt en je wilt een abonnement afsluiten kies voor deze optie. Aangezien je geen nieuwe telefoon hoeft af te betalen en je daarmee dus een hoop geld uitspaart. Dit is vaak het duurste deel van het abonnement.

Hoe werkt een sim only

Dit is heel simpel. Ten eerste moet je op zoek gaan naar providers die deze abonnementen aanbieden. Vervolgens kun je gaan vergelijken welke abonnementen het beste zijn voor jou en welke ook het goedkoopste is. Dit kan per provider vaak een hoop schelen. Als je hebt besloten bij welke provider je je abonnement wilt aanschaffen krijg je thuis een kaartje toegestuurd. Deze kun je in je telefoon doen en staat je abonnement op met je belminuten en data wat je per maand hebt.

Voordelen van sim only

Er werd hierboven al een aantal dingen benoemd over de voordelen van een sim only abonnement. Hier heb je ze nog op een rijtje met een paar andere voordelen. Het grootste voordeel is dat je geen maandelijkse kosten hebt aan het afbetalen van je telefoon. Dit kost vaak heel veel geld meer maand. Ook een voordeel is dat je meestal altijd je abonnement kunt opzeggen. Dit is erg handig als je bijvoorbeeld opeens in een lastige financiële situatie komt en je moeite hebt om je rekeningen nog te betalen. En het laatste voordeel is dat je heel goedkoop uit bent. Vaak kun je zelfs voor 2 tientjes al een sim only abonnement nemen met onbeperkt bellen en onbeperkt gebruik maken van data.

Nadelen van sim only

Naast voordelen zijn er ook helaas nadelen aan een sim only abonnement. Hier lees je de nadelen. Het eerste nadeel is dat je er geen telefoon bij krijgt. Als je natuurlijk al een goede telefoon hebt is dit natuurlijk helemaal niet nodig. Maar als je telefoon niet meer zo goed is en je telefoon gaat het begeven op geven moment dan zit je met je sim only abonnement die je niet gebruikt omdat je geen telefoon hebt. Ook een nadeel van een sim only is dat je vaak je abonnement niet kunt aanpassen. Wat in tegenstelling tot een gewoon telefoon abonnement wel kan. Dit is dus erg vervelend als je er later achter komt dat je veel meer belminuten en data nodig hebt of juist een stuk minder.

BKR registratie

Iedereen die een abonnement afsluit doet automatisch een BKR registratie. Dit hier wordt er gevraagd naar je financiële situatie en wordt er ook naar gekeken of je iedere maand wel je abonnement kunt betalen. Bij een positieve BKR registratie heb je geen schulden en kun je elk abonnement nemen die je wilt. Bij een negatieve BKR registratie heb je schulden of heb je al te veel abonnementen op je naam staan. Je kunt bij een negatieve BKR registratie nog steeds abonnement afsluiten. Dit moet dan wel een toestel zijn onder de 250 euro zijn. Op deze manier kun je een mobiel abonnement zonder BKR registratie afsluiten. Als je dit mobiel abonnement zonder BKR registratie afsluit is dus wel het nadeel dat je een vooruitbetaling moet doen om dit aan te schaffen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.