Welke mast is geschikt voor uw woning of bedrijf?

Bent u voor uw woning of uw bedrijfspand op zoek naar een of meerdere geschikte vlaggenmasten om de Nederlands vlag of uw bedrijfsvlag te kunnen laten wapperen? Dan valt er vandaag de dag veel te kiezen aan soorten en varianten masten. Welke materiaalsoorten zijn er precies als u op zoek bent naar vlaggenmasten? En welke voordelen en nadelen hebben elk van deze soorten? Welke masten passen er goed bij uw woning, kantoor of bedrijfspand?

Polyester vlaggenmasten 

Een bekende soort vlaggenmast is de polyester vlaggenmast. Dit type vlaggenmast is populair vanwege een aantal prettige eigenschappen van deze kunststof vlaggenmast. Een van de grootste pluspunten van een polyester vlaggenmast, is dat polyester goed bestand is tegen lichte beschadigingen en krasjes. Op een vlaggenmast van polyester zijn kleine beschadigingen niet of nauwelijks zichtbaar. Anders is dit als u kiest voor een vlaggenmast gemaakt van aluminium. Fijn aan vlaggenmasten van polyester is verder dat ze bestaan uit recyclebaar materiaal en daarom lang meegaan. Een duurzame keuze dus! Ook prettig is dat masten van polyester geluidsarm zijn. Als het stevig waait, hoort u deze masten niet rammelen. Ten slotte zijn masten van polyester relatief voordelig. Hebben polyester masten ook nadelen? Ja, maar niet veel. Een van de nadelen is dat deze masten een naad hebben, die er tijdens het productieproces in terechtkomt.

Aluminium vlaggenmasten

Naast polyester kunt u ook kiezen voor een aluminium vlaggenmast. Vooral het feit dat deze masten robuust en ijzersterk zijn, heeft deze mastsoort populair gemaakt. Prettig aan een aluminium vlaggenmast is dat deze masten onderhoudsvriendelijk zijn, qua ontwerp naadloos zijn en ook een milieuvriendelijke keuze zijn. Aluminium masten zijn meermalen om te smelten en dus een materiaal dat heel goed, te recyclen valt. Een minpunt van aluminium masten is de krasgevoeligheid van het materiaal. Nadelig is verder dat de masten gevoelig zijn voor temperatuur. Als het ijskoud is, worden de masten ook ijzig koud. Is het buiten tropisch warm, dan kan het zijn dat u uw handen bezeerd als u de mast aanraakt. Ook zijn vlaggenmasten van aluminium gevoelig voor geluid en kunnen ze geluid produceren als het hard waait of stormt.

Houten vlaggenmasten

Vroeger waren ze dé norm: vlaggenmasten van hout. Een houten vlaggenmast is de meest duurzame keuze die u kunt maken. Hout gaat namelijk lang mee en is een natuurproduct. Kiest u voor een houten mast, dan kiest u dus sowieso voor het milieu. Veel mensen waarderen ook de klassieke en authentieke uitstraling die houten masten hebben. Ze passen dan ook goed bij boerderijen, oude woningen en agrarische bedrijven. Een voordeel van een houten vlaggenmast is verder dat deze masten overgeschilderd kunnen worden in elk wenselijke kleur. Fijn aan een houten mast is ook het feit dat deze masten naadloos zijn. Ten slotte zijn vlaggenmasten van hout doorgaans goed betaalbaar en voordeliger dan masten die van aluminium gemaakt zijn. Nadelen heeft hout helaas ook. Zo moet een houten mast geregeld geschilderd worden om mooi te blijven. Ze vereisen dus het nodige onderhoud. Als u daar geen problemen mee heeft, is een vlaggenmast van hout een prima keuze.

Welke masthoogte is nodig als u een vlaggenmast zoekt?

Bepalen welke hoogte wenselijk is als u een vlaggenmast zoekt, is natuurlijk een belangrijk aandachtspunt bij de aankoop van een mast. Zoekt u een geschikte mast voor uw woning, dan is de stelregel qua lengte dat de vlaggenmast een meter korter dient te zijn dan de totale hoogte van uw woning. Bij bedrijfspanden of kantoorgebouwen is het uitgangspunt dat de mast één meter boven de hoogte van het gebouw uitsteekt. Zo is de vlag van alle kanten goed zichtbaar. Heeft u na het lezen van dit blog nog steeds vragen met betrekking tot vlaggenmasten, of bent u benieuwd naar het totale aanbod van soorten vlaggenmasten? Dan kunt u terecht op de website van Vlaggen Unie! Hier vindt u het grootste aanbod van alles wat met vlaggen te maken heeft inclusief handig tips!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.