Tips bij het kiezen van je laminaat

Onze tips als je laminaat gaat uitzoeken:

Kleurtips

Kleur, heb je al hier al eens over nagedacht? Heb je een kleine kamer en wil je deze groter laten lijken? Dan zul je sneller kiezen voor licht. Of heb je juist een oneindig lange gang die je graag wat knusser wilt laten voordoen? In dit geval is het handig om voor een donkere kleur te gaan en zijn lichtere kleuren zo goed als af te raden.

Ook structuren kunnen veel doen voor de keuze van je laminaatvloer. Gladde structuren creëren rust en ruimtelijkheid, terwijl dit bij een vloer met structuur of dessin vaak het tegengestelde effect geeft. Net als met een donkere kleur, maakt structuur of dessin in je vloer de ruimte optisch kleiner.

Laminaat

Wanneer je aan laminaat denkt, zullen vele mensen al snel het plaatje van het standaard licht houtkleurige (bijna tegen het oranje aan) laminaat in hun hoofd hebben, maar laminaat is lang niet meer wat het is geweest. Tegenwoordig is het te verkrijgen in elke kleur en elk dessin dat je je maar kunt bedenken en is laminaat dus lang niet zo saai meer als dat het ooit de naam heeft gehad.

Ook heeft laminaat veel meer voordelen in vergelijking met een echte houten vloer:

  • Laminaat is makkelijk legbaar
  • Zelfs voor een goedkoop laminaat kun je tegenwoordig de beste kwaliteit krijgen
  • Bestand tegen elke verwarmings-opties
  • Makkelijk opnieuw mee te nemen

Groot, groter, grootst

Niet alleen bij tegels zie je deze trend terugkomen, ook bij laminaat. Lengte en breedte creëert ruimtelijkheid en dus wordt ook dit steeds meer aangeboden binnen de laminaatwereld. Dit type laminaatsoort is zeer geschikt voor de kleinere kamers en geven al snel het gevoel van een luxe uitstraling. Ook zijn ze enorm makkelijk in het leggen ervan en je bent natuurlijk ook nog eens sneller klaar!

Kunststof

Vinyl, of ook wel kunststof, laminaat is dé nieuwste trend. Waarom? Het brengt enorm veel gemakken met zich mee. Door de topcoating zijn ze vochtbestendig (handig voor de badkamer), geluiddempend en laten ze geen krasjes toe. Deze vloer is zeer geschikt voor dweilen en dus zul je niet snel verschil zien in de kwaliteit en uitstraling ervan.

Met of zonder groeven

Ook een goede keuze om eens bij na te denken. Wil je een vloer met groeven of niet? En wat is het verschil? De groeven zullen je sneller het idee geven van een echte houten vloer. Er is zelfs nog verschil in de plaatsing van de groeven; Een groef in alleen de lengte creëert ruimte, groeven rondom het laminaat zorgen voor een robuuste en stoere uitstraling.

Benieuwd naar wat er zoal op de markt is? Bekijk bijvoorbeeld de website van Throne, laminaat Den Haag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.