Toe aan een slaapkamer make-over? Hier moet je aan denken!

De slaapkamer behoort tot één van de belangrijkste ruimtes in huis. Toch wordt het belang van deze ruimte nog al te vaak onderschat. Meestal wordt het gehele huis optimaal gestyled en wordt er in de slaapkamer simpelweg een bed geplaatst en hier verder geen aandacht meer aan geschonken. En dat is jammer, want zonder een sfeervolle slaapkamer en een fijne oplossing voor het slapen is het veel lastiger om van een goede nachtrust te genieten. Daarom wordt het hoog tijd om hier verandering in te brengen en je slaapkamer eens de aandacht te geven die het verdiend. Voordat je op weidswonenenslapen je ogen de kost geeft, is het echter wel belangrijk om te weten waar je aan moet denken. 

Maak een 4-seizoenen slaapkamer 

Wat vaak vergeten tijdens het inrichten van een slaapkamer, is dat ieder seizoen om een andere aanpak vraagt. Waar je in de zomer bijvoorbeeld graag onder een dun lakentje ligt, wil je in de winter de temperatuur en de sfeer juist zo behaaglijk mogelijk houden. Daarom is het verstandig om een zogenaamde 4-seizoenen slaapkamer samen te stellen. 

Denk hierbij bijvoorbeeld aan een vier seizoenen dekbed. Dat bespaart je een heleboel losse dekens en zo beschik je altijd over het juiste dekbed voor ieder seizoen. Daarnaast kun je ook denken aan de aanschaf van een klamboe. Dit geeft enorme geborgenheid en sfeer gedurende het najaar en de winter en in de zomermaanden houdt het ook nog eens vervelende muggen en vliegen tegen. Daarnaast kun je er ook nog eens over nadenken om een vloerkleed neer te leggen. Dat is vooral in de winter erg fijn om de voeten warm te houden, maar ook in de zomer heb je hier profijt van doordat het extra sfeer aan de ruimte geeft. 

Sfeervol beddengoed 

De meeste mensen gebruiken heel wat jaren dezelfde dekbedovertrekken en hoeslakens. Waarom zou je dit immers aanpassen? Je slaapt er enkel onder. Bedenk echter wel dat de dekbedovertrekken en hoeslakens enorme sfeermakers zijn in de ruimte. Wanneer je je gehele slaapkamer aanpakt, dan kan het beddengoed dus ook niet achterblijven. Een hoeslaken kopen bij weidswonenenslapen.nl en iets investeren in een nieuw dekbedovertrek is vaak al genoeg om de slaapkamer direct een geheel nieuwe look te geven. Kies bij voorkeur voor kleuren die passen bij de rest van de slaapkamer, zodat alles straks één mooi geheel vormt. 

Het juiste bed 

Natuurlijk is een goed bed ook van essentieel belang voor iedere slaapkamer. Wanneer je al jaren van hetzelfde bed gebruik maakt, is het dan ook zeker een slim idee om hier wat extra geld in te investeren en wat nieuws aan te schaffen. Let hierbij niet alleen op je eigen persoonlijke wensen, maar ook de beschikbare ruimte in de slaapkamer. Gelukkig is er – zelfs wanneer je over een zeer kleine slaapkamer beschikt – ontzettend veel mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van onderschuifbedden om zo de nodige ruimte te besparen. Kom je er niet uit? Laat je dan informeren bij een speciaalzaak, zodat je zeker weet dat je de juiste keuze maakt. 

Verduisterende gordijnen 

Verduisterende gordijnen zijn broodnodig in de moderne slaapkamer. Het is wetenschappelijk bewezen dat een goede nachtrust hand in hand gaat met een donkere ruimte. Wie in een verduisterde slaapkamer slaapt, ervaart minder slaapproblemen. Hierdoor loop je op de lange termijn zelfs minder risico op depressies, een lage weerstand en allerlei andere dingen die gepaard gaan met slecht slapen. Investeer daarom zeker in verduisterende gordijnen. Niet alleen om de nachtrust te verbeteren, maar ook om de sfeer in de slaapkamer een flinke boost te geven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.