Tv-abonnementen vergelijken, er is hulp

Je kunt een Tv-abonnement krijgen als los abonnement, maar ook in combinatie met internet en in een alles-in-1 pakket. Dat laatste pakket omvat naast TV en internet ook vast bellen. Hoewel een pakket heel aantrekkelijk kan zijn, is het goed jezelf af te vragen of dat toegevoegde waarde bevat. Veel mensen hebben een mobiele telefoon en gebruiken nog zelden het vaste toestel. Loont een vaste telefoonlijn nog wel de moeite? Wat internet betreft, dat gaat een steeds prominentere rol in ons leven spelen. Bijvoorbeeld, het aantal bedrijven dat streaming video via internet bieden, blijft groeien. Heb je TV nog wel nodig?

Tv-abonnementen

Qua losse Tv-abonnementen is de keuze tussen het aantal kanalen. Naar welke kanalen kijk je echt? Is het kleinste aantal voldoende? Bij een keuze van Tv-abonnement gaat het daarom om welke kanalen en de kosten. Het tv abonnementen vergelijken, is in dit geval nog relatief eenvoudig.

TV + internet abonnement

Een combinatie van TV en internet kan goedkoper zijn dan de twee losse abonnementen samen. Als je die momenteel hebt, is het een zaak van vergelijken. Zijn er combinatiepakketten die minimaal bieden wat je nu hebt en goedkoper zijn? Aannemende dat je niet meer kanalen noch een sneller internet wilt, dan is de keuze niet moeilijk. Zat je toch al aan te hikken tegen meer kanalen en/of een grotere snelheid, dan wordt de keuze lastiger. Maar ook in dat geval geldt, dat als je helder voor jezelf hebt wat je wilt, dan kun je gaan voor het goedkoopste pakket dat tenminste aan je eisen voldoet. Op voorwaarde dat het een telecomaanbieder met een goede reputatie is. Bedenk wel wat de tendens naar meer streaming video voor je betekent. Als je verder gaat dan je eisen, dan zou je jezelf kunnen afvragen of dat echt toegevoegde waarde voor je heeft. Aanbieders bieden wel eens kortingen of apparatuur in een poging om je over de streep trekken naar een duurder pakket. Opnieuw is dan de vraag, wat de toegevoegde waarde voor je is.

TV+ internet + vaste telefoon abonnement

Voor een pakket met TV, internet en vaste telefoon of alles-in-een pakket gelden dezelfde overdenkingen als voor een TV + internet abonnement. Daar komt de vraag bij of je een vaste telefoonlijn nodig hebt. Als je geen mobiele telefoon hebt, dan zal het antwoord wel bevestigend zijn, al is het maar om in nood 112 te bellen. Wanneer je op zoek naar een TV + internet abonnement op een keuze komt en datzelfde pakket heeft ook vaste telefoon, dan zeg je daar natuurlijk geen nee tegen. Anders geldt weer de vraag van de toegevoegde waarde. Het is zaak kritisch te blijven.

Vergelijken

Er is veel aanbod, en pakketten en tv abonnementen vergelijken, valt niet altijd mee. Maar gelukkig zijn er websites, waar je met het invullen van enige gegevens, je de opties krijgt die voor jouw locatie beschikbaar zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.