Vakantie of uitje in eigen land

Er op uit in eigen land? Niks mis mee, want ons kikkerlandje heeft heel veel moois te bieden. Laten we eens wat provincies voor een vakantie of dagje uit onder de loep nemen!

Limburg

We starten in onze meest ‘buitenlandse’ provincie: Limburg. Met z’n fraaie glooiende landschap in vooral het zuiden waan je er direct buiten de landsgrenzen van ons verder zo platte landje. En daar doet het Limburgs, een van de drie onder het Europees Handvest erkende minderheidstalen in Nederland, nog een schepje bovenop. En wie Limburg bezoekt mag natuurlijk de hoofdstad Maastricht met z’n vele cultuurschatten en karakteristieke stadsgezichten niet overslaan. En ‘s avonds natuurlijk even lekker uit eten bij een van de gelegenheden in de historische binnenstad.

Gelderland

Ook in de grootste en waarschijnlijk groenste provincie van Nederland, Gelderland, vind je prachtig landschappen. Natuurlijk staat daarbij het natuurgebied de Hoge Veluwe bovenaan, maar vergeet ook de prachtige Achterhoek niet waar je je op de fiets heerlijk kunt uitleven. En vooruit, brengen we ook nog even een bezoekje aan het Kröller-Müller Museum in Otterloo en lopen we even rond in waarschijnlijk de oudste stad van Nederland, Nijmegen.

Zuid-Holland

De provincie Zuid-Holland mag dan één van de dichtstbevolkte en meest geïndustrialiseerde gebieden ter wereld zijn, er is zeker ook genoeg fraais te zien. Daarbij denken we al snel aan het Groene hart, het relatief minder drukke veenweidegebied dat voor een groot gedeelte in deze provincie ligt. Maar wat dacht je van prachtige duingebieden als het Nationaal Park Hollandse Duinen en vermaarde badplaatsen als Noordwijk en Scheveningen.

De Waddeneilanden

Als laatste een speciale vermelding. Want de Waddeneilanden zijn natuurlijk geen provincie. Sterker nog: de eilanden liggen officieel in verschillende provincies: Noord-Holland, Friesland en Groningen. Toch even als groep omdat er veel overeenkomsten zijn.

We kennen allemaal het ezelsbruggetje om de eilanden te onthouden: TV-tas; de eerste letters dus van Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. En dat zijn dan de bewoonde eilanden. Onbewoond zijn er ook nog Rottumerplaat en Rottumeroog. Maar welk eiland je ook kiest, het zal altijd een beleving zijn. Vooral ook omdat je er altijd een boottocht voor nodig hebt waardoor je er echt even helemaal uit bent.

Voordeel

Wil je er voordelig tussenuit in eigen land, neem dan eens een kijkje op de website van NapPas. Zij bieden tot 50% korting op meer dan 250 verschillende uitjes in ons land. En daar kun je altijd onbeperkt gebruik van maken met altijd korting voor maximaal 4 personen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.