Vijf essentiële spullen voor jouw wandelvakantie

Of je nu gewoon door je favoriete stukje bos wandelt of een moeilijke top gaat beklimmen, het dragen van de juiste uitrusting is absoluut essentieel. Wanneer dingen misgaan, zoals ze vaak doen, kan dit het verschil betekenen tussen een klein ongemak en een rampzalig gevolg. Oké, oké, als je in Nederland onderweg bent, kunnen er niet zo veel gekken dingen gebeuren. Maar wat als je nou gaat wandelen in Zweden of Schotland? Of een huttentocht in Frankrijk, wandelen in Wales of een meerdaagse trektocht in Nepal? Zelfs wanneer jij en je gezin in Engeland wandelen, wil je de juiste uitrusting. Dit zijn vijf essentiele items voor jou wandelvakantie. 

Navigatie

Een kaart en een betrouwbaar kompas zijn twee navigatiecomponenten die je op elke tocht bij je moet hebben. Ze zijn betrouwbaar, lichtgewicht, duurzaam, en gegarandeerd nooit zonder batterijen. Ze kunnen voorkomen dat je verdwaalt of je helpen de weg terug te vinden. Maar je hebt er niets aan als je niet weet hoe je ze moet gebruiken. Leer dus hoe je een kaart en kompas moet gebruiken en hoe je niet kunt verdwalen voordat je op pad gaat. 

De juiste kleren

Het weer kan op elke tocht snel omslaan, dus we raden altijd aan om een extra isolerende kledinglaag mee te nemen, zelfs op tochten bij warm weer. Een eenvoudig systeem van laagjes en sneldrogende kleding zorgt ervoor dat je veilig en warm bent als de temperaturen dalen. Neem bijvoorbeeld op bijna elke trektocht een donsjack met capuchon en regenbescherming mee, ongeacht de weersvoorspelling.

EHBO

Voor je trektocht wil je altijd een uitgebreide EHBO-kit bij je hebben. De meeste backpackers kopen een voorverpakte EHBO-kit, die een lichtgewicht en betrouwbare set biedt voor kleine kwaaltjes. Naarmate je meer ervaring opdoet, kun je meer of minder EHBO-doosjes meenemen, afhankelijk van je individuele behoeften.

Voedsel

Als je je voorbereidt op een trektocht, wil je er zeker van zijn dat je genoeg calorieën bij je hebt om een lange dag vol energie door te komen. Denk aan repen, gedroogd fruit, noten en gedroogd vlees. Voor een uitgebreidere lunch pakken we tortilla’s of bagels en maken we boterhammen met vleeswaren en kaas.

Vocht

Het is van het grootste belang om goed te blijven drinken tijdens het lopen. Je lichaam heeft water nodig om al zijn kritieke systemen goed te laten werken. Water helpt je afkoelen als je het warm hebt, warmt je op als je het koud hebt, en zorgt ervoor dat je spieren en gewrichten goed blijven werken om blessures tijdens het wandelen te voorkomen. Zorg ervoor dat je genoeg water meeneemt voor de duur van je trektocht, of neem een lichtgewicht waterzuiveraar mee en weet waar zich waterbronnen langs je route zullen bevinden. Voor een 24-uurs watervoorraad wordt 4 liter per persoon aanbevolen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.