De grootste voordelen van een eigen caferacer

Als motorliefhebber ben je vrijwel je gehele motorcarrière op zoek naar dé perfecte motorfiets. Dé motor waar jij oud op wilt worden. Beschouw het als daten. Soms kost het heel veel tijd en bijzondere momenten om erachter te komen wie (of wat) precies bij je past. Ben jij iemand die nog steeds niet dé perfecte motor heeft gevonden en misschien al tijden vol enthousiasme naar de producten op caferacerwebshop.com kijkt? Dan is dit misschien een teken om toch die stap te zetten en een ware caferacer te bouwen. 

Caferacers behoren al heel wat jaren tot de meest populaire motorfietsen ooit. En dat is niet echt verwonderlijk, want het rijden van een caferacer biedt namelijk ontzettend veel voordelen. Het geeft een geheel andere beleving dan iedere andere motorfiets die je ooit gereden hebt. Maar waarom is een caferacer nu echt zo populair? Van welke voordelen profiteer je als je deze geweldige motorfiets rijdt? Wij hebben de grootste voordelen voor je op een rijtje gezet. 

Rijke historie 

De meeste morliefhebbers vinden het prachtig om een motor te rijden met een mooi verhaal. Dit is natuurlijk nóg leuker om te vertellen tegen al je motorvrienden. Helaas beschikken de meeste originele motorfietsen niet echt meer over een uniek verhaal. Er rijden honderden en misschien wel duizenden van op de Nederlandse wegen. Daarom is het juist leuk om voor iets unieks te kiezen. En een caferacer voldoet zeker aan die criteria. Deze kan namelijk geheel naar eigen wens samengesteld worden. Je hoeft niet meer binnen de standaard kaders te denken, maar stelt deze geheel zelf samen. 

Bovendien beschikt de eerste caferacer ook over een bijzonder verhaal. Deze werd namelijk samengesteld in een tijd toen er nog weinig sportieve motorfietsen verkrijgbaar waren. Het was toen niet enkel een kwestie van gashendels kopen bij Caferacerwebshop.com om de motor nóg sportiever te maken. Mensen moesten echt zelf aan de slag en hun creativiteit gebruiken om een mooi en sportief model samen te stellen. 

Toen dat eenmaal gelukt was, ging men massaal naar druk bezochte locaties om zo hun nieuwste aanwinst te showen. Meestal reden ze daarbij richting cafés. Al snel werd daardoor de naam ‘caferacer’ bedacht. Ook nu zijn de meesten heel trots op hun caferacer en hoef je niet geheel verrast op te kijken wanneer je weer eens de knipperlichten van Caferacerwebshop uit ziet gaan om bij en druk bezochte locatie te stoppen. We leren het dan ook nooit! 

Heerlijk creatief aan de slag gaan 

Een caferacer is natuurlijk de ideale motor om je creativiteit de vrije loop te laten. Je kunt deze geheel naar eigen wens samenstellen en is dan ook niet voor niets een populaire keuze voor motorliefhebbers die graag aan hun motoren sleutelen. Bovendien kun je het zo gek maken als je zelf wilt. Je kunt ervoor kiezen om de motor geheel te vernieuwen en er een heel nieuw sportief exemplaar van te maken, maar je kunt ook enkel een db killer van Caferacerwebshop of een paar sportieve gashendels toe te voegen. Aan jou de keus. 

Blijf wel realistisch. Je kunt niet verwachten dat je een geheel nieuwe motorfiets kunt samenstellen als je nog nooit aan een motor gesleuteld hebt. Wanneer je weinig ervaring hebt met motoren, dan is het beter om een kant-en-klare caferacer aan te schaffen of deze door een vakman te laten maken. Indien je hier wel de nodige ervaring mee hebt, dan kan het juist weer een super leuk opknapproject zijn om hier zelf mee aan de slag te gaan. Voor ieder wat wils dus om creatief aan de slag te gaan!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.