Waar moet je opletten bij het onderhoud van je BMW 3-serie?

BMW staat bekend als een duur automerk. Toch kan je ook met een relatief klein budget ook een BMW rijden. Bij AutoVitel in Waalwijk koop je een betrouwbare occasion voor een mooie prijs. Het gaat om goed onderhouden auto’s waarvan de onderhoudsgeschiedenis bekend is. Dit zijn de BMW’s waarvan je op aan kunt omdat je weet dat de typische ‘gebreken’ van BMW al zijn verholpen of zijn voorkomen.

Het is altijd raadzaam om je BMW-occasion te laten onderhouden door een erkende garage. BMW-dealers hanteren vaste tarieven voor de APK-keuring, de kleine en de grote beurt. Zo weet je altijd waar je aan toe bent. En wil je echt zekerheid hebben, dan kun je een offerte op maat aanvragen voor de werkzaamheden.

Zwakke punten van de BMW 3
Ben je handig met auto’s, dan kun je natuurlijk een aantal onderhoudswerkzaamheden zelf uitvoeren. Echter, omdat er steeds meer elektronica in de auto wordt verwerkt, zijn de mogelijkheden om zelf het onderhoud te verrichten steeds beperkter. Toch gaan we in deze blog in op een paar belangrijke aandachtspunten van de BMW 3. Het is verstandig om bij de aanschaf van de BMW hierop te letten. Maar laat je vooral niet afschrikken, want BMW is en blijft een betrouwbaar automerk met een bijzonder fraai interieur en fantastische rijeigenschappen.

Corrosie voorstoelen en uitvallende rembekrachtiging

Bij de 3-serie – specifiek de sportline-versie – kan op de frames van de voorstoelen corrosie optreden. Ook kunnen er problemen optreden bij het openen van de motorkap. Bij de viercilinders (tot bouwjaar 2013) zijn er problemen geweest met een uitvallende rembekrachtiging. BIj een goed onderhouden auto is dit al verholpen tijdens de terugroep-actie. Check het onderhoudsboekje. Een dieseluitvoering waarmee niet al te lange afstanden zijn gereden, kan last hebben van het roetfilter.

Oliefilter van de 335i

De 335i is een geval apart. Houd vooral het oliefilter in de gaten. Zorg voor een nieuwe pakking bij een vermoedelijke lekkage. Ook de handbak van de 335i is een bekend zorgenkindje. Deze wil nog wel eens defecten hebben. En vergeet nooit dat ook de olie van een automatische versnellingsbak regelmatig moet worden ververst. Kijk even in de onderhoudsgeschiedenis of dit is gebeurd.

Andere bekende aandachtspunten voor de gehele 3-serie zijn:
een plakkend schuifdak
een defect thermostaat (let op de temperatuur van de motor of een continu draaiende fan)
storing in het alarmsysteem (zorg dat je de alarmcode kent)
defecte camera’s in de voorbumper door inlopend water
een kapotte toeter
een defecte gordelsensor van de passagiersstoel

Koop jij een occasion bij een erkende BMW-garage dan is jouw BMW getest op al deze punten. Bovendien kan het personeel jou een gedegen advies geven en inschatting maken van de toekomstige onderhoudskosten. Voor autoservice in Waalwijk moet je bij AutoVitel zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.